Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико Розберг: Няма какво да променя в подхода си

Нико Розберг: Няма какво да променя в подхода си

38
0
Нико Розберг

Нико Розберг заяви днес с пристигането си в пресцентъра в марината на Монако, че няма какво толкова да промени в подхода си към квалификацията и състезанието в сравнение с първите 5 старта от началото на тазгодишното първенство на Формула 1. В тях съотборникът му Люис Хамилтън го победи 4 пъти в битките за място на грида и крайната победа.

Нико пристигна в падока от апартамента си до входа на тунела и каза, че е абсолютно наясно с това, което му предстои този уикенд и реално няма какво да променя.

В три от четирите квалификации валеше и условията не бяха стандартни – каза Нико. – Така че не мисля, че нещо в подхода ми бе сгрешено и трябва да се промени. В състезанията също разликата бе много, много малка и зная, че имах своя шанс.

Пилотът на Мерцедес спечели надпреварата в Монако мината година със сериозно превъзходство и би искал да повтори успеха си. Той сподели, че тази година гумите са далеч по-твърди и стабилни от миналата и това ще направи последните обиколки далеч по-спокойни.

Розберг сподели още, че любимите му завой и част от трасето са тези под балкона му, пред казиното, в най-високата част на пистата, където и скоростта е сравнително най-голяма.