Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико Розберг: Очаквам Люис да остане зад мен в сходна ситуация

Нико Розберг: Очаквам Люис да остане зад мен в сходна ситуация

44
0
Нико Розберг

Събитията от Гран при на Малайзия продължават да са в центъра на вниманието и да са обект на коментари в целия падок, като от участниците в тях единствено Люис Хамилтън не се е появил още на пистата до Шанхай.

Нико Розберг и Марк Уебър дълго говориха помежду си преди да влязат в залата за пресконференция на ФИА и видимо не бяха широко усмихнати, а сходните въпроси към тях идваха един след друг.

Нико бе категоричен, че в тима на Мерцедес няма пилот номер едно и номер 2. Той обаче сподели, че е било грешка, че по-рано в тема не са дискутирали въпроса за развитие на ситуации подобни на тези от Гран при на Малайзия.

Розберг не обмислял да наруши нарежданията на Рос Браун от питуола, но е сигурен, че при подобна ситуация в бъдеще (в която той е пред своя съотборник) Люис също ще запази мястото си и няма да го атакува.

Да, дълго говорихме в екипа и мисля, че имаме ясни идеи за бъдещето в тази посока – бе категоричен още Нико, чийто тон и поведение наистина подсказваха, че няма да направи втори подобен компромис.

Немският пилот говори и за предстоящото състезание в неделя. Той спечели в Китай миналата година. Сега обясни, че няма как да ползва нищо от опита си отпреди 12 месеца нито като настройки, нито като работа с гумите, защото те са различни, както и условията този уикенд и т.н., но колата на Мерцедес тази година изглежда наистина конкурентоспособна.