Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико: Свърших работа и за Хамилтън

Нико: Свърших работа и за Хамилтън

42
0

Нико Розберг, който беше най-бърз във втория ден от тестовете на пистата Ред Бул Ринг в Австрия, заяви, че е свършил много сложна работа по време на сесията, та дори е помогнал на своя съотборник и съперник в битката за титлата Люис Хамилтън.

Нико постигна 1:09.113 мин след 117 обиколки, изпреварвайки Естебан Гутиерес с 0.818 сек., въпреки проблемите със скоростната кутия точно преди обед. Така той показа, че в Мерцедес са запазили преднината си спрямо Ферари от половин до една секунда в зависимост от дължината на пистата и нейните характеристики.

„Определено ми помогна да бъда в колата днес, но Люис ще вземе същите настройки. Затова мога да кажа, че свърших работа за два ни, коментира Нико. – Програмата ни беше интензивна. Тимът ни научи най-много от днешния ден, но и аз научих някои малки неща, които винаги са полезни. Проблемът с трансмисията не ни коства никаква време, защото имахме възможност да го оправим по време на обедната пауза. Опитахме и няколко неща по механиката. Мисля, че колата ще бъде страхотна за Силвърстоун, като скоростта й в бързите завои е нейният специалитет.”