Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Никой от претендентите за 13-ти отбор не е отговорил на изискванията

Никой от претендентите за 13-ти отбор не е отговорил на изискванията

39
0

След заседанието на световния моторспорт съвет по повод избирането на 13-ти отбор за догодина, от ФИА обявиха, че никоя от кандидатурите не е отговорила на изискванията им и затова е взето решение 13-ти отбор догодина да няма.

Мястото бе освободено, след като тимът на US F1 не успя да вземе участие в тазгодишния шампионат, но въпреки няколкото желаещи отбори, то отново остава свободно.

Ето какво се казва в официалното изявление на ФИА, оповестено преди малко:

„След прес-релийса от 19-ти март 2010-та година, с който всички желаещи да участват в световния шампионат от Формула 1 бяха приканени да демонстрират своя интерес, няколко страни проявиха такъв. Но бе преценено, че никой от кандидатите не покрива изискванията, за да подаде молба за участие в шампионата. Следователно 13-ти отбор няма да има.“

Двете най-силни кандидатури според специалистите бяха тези на Епсилон Еускади и Вилньов Рейсинг. Непосредствено преди събирането на световния съвет Жак Вилньов обяви, че отборът му е готов и той е доста обнадежден, че догодина ще намери място във Ф1. Световният шампион за 1997-ма заяви пред журналистите, че бюджетът му е осигурен за следващите три години, както и че разработването на дизайна на бъдещия автомобил на екипа върви доста добре. Но очевидно от ФИА са преценили, че отборът все пак не е достатъчно подготвен, за да участва във Ф1.

  • ТАГОВЕ
  • FIA