Начало Други Никола Цолов не успя да завърши в Макао

Никола Цолов не успя да завърши в Макао

198
0
Никола Цолов
Никола Цолов; снимка: Андро Дюлгерян

Българският пилот Никола Цолов не успя да завърши състезанието за Световната купа във Формула 3 по улиците на Макао днес. Той се удари странично в предпазните стени на последния завой в 12-ата обиколка и не можа да продължи.

На старта Цолов потегли от 13-ото място след вчерашното състезание, което определя грида за днешната надпревара. Загуби две позиции на спирането и влизането в третия завой „Лисабон”, но след това си върна едното място. Последваха нови инциденти и две излизания на колата на сигурността, като Никола успя да прогресира до 11-ата позиция.

При последния рестарт Цолов беше атакуван от най-новото попълнение в академията на Ред Бул за млади пилоти Оливър Гьоте. Гьоте го изпревари. Веднага след това Цолов се опита да се доближи до него, за да може да използва DRS системата и да си върне позицията. Загубата на сцепление в десния завой „Фишърменс Бенд” обаче го прати в мантинелата и той не успя да избегне удара.

Състезанието бе спряно пет тура преди финала за дълго време заради тежка катастрофа на Пол Арон. Болидът на пилота на Према се подпали. Състезателят слезе от колата преди огънят да се разгори. Той бързо бе потушен. По-големият проблем бе възстановяването на предпазните мантинели, което продължи значително по-дълго. Надпреварата бе спечелена от Люк Браунинг.

Вчера Никола се класира 13-и в квалификационното състезание. В първата квалификация се пребори за 8-ото място – силно представяне в дебюта му на най-трудното улично трасе в света.