Начало Други Никола Цолов не завърши второто състезание във Валенсия

Никола Цолов не завърши второто състезание във Валенсия

1300
0
Никола Цолов
Никола Цолов; снимка: Спас Генев

Никола Цолов не завърши второто състезание във Валенсия. Българският лъв отпадна още в първата обиколка на днешния старт на пистата „Рикардо Тормо“ заради удар със свой съперник. Така Цолов записа общо 2 точки във втория си уикенд в Еврокупа-3.

Еврокупа-3 е напълно нов шампионат, който стартира по-рано тази година. Това е една от връзките между Формула 4 и Формула 3. Шампионатът е базиран в Испания и се явява алтернатива на европейската Формула Регионал и Евроформула Оупън

Този уикенд се проведе предпоследния седми кръг от сезон 2023 в Еврокупа-3. Домакин на събитието бе пистата „Рикардо Тормо“ с дължина 4.005 км и разположена до Валенсия. 

Никола Цолов отново караше за отбора на GRS. Този път съотборник на българския лъв беше Карл Бенет. В предишното си участие на Херес, Цолов спечели две квалификации, качи се два пъти на подиума и записа две най-бързи обиколки.

Вчера се проведе първото състезание във Валенсия. В него Никола потегли извън топ 10 и финишира девети. По този начин той добави още две точки към актива си в Еврокупа-3.

Началото на надпревара №2 във Валенсия бе забавено с 10 минути заради технически причини. Времето преди старта бе сухо, слънчево и без вероятност за валежи.

По-рано днес се проведе втората квалификация. В нея Никола Цолов даде 12-то време, докато полпозишънът бе спечелен от неговият колега от F3 Мари Боя.

Българският състезател имаше добро потегляне и спечели една позиция след старта от място. За съжаление, Цолов се удари със Сюлейман Занфари от тима на Кампос Рейсинг и се озова в чакъла. Това на практика бе краят на състезанието за двамата пилоти. В същото време на трасето излезе кола за сигурност.

Победител в крайна сметка стана Мари Боя (Кампос Рейсинг). Подиумът в днешния старт във Валенсия допълниха Себастиан Огаард и Хосе Гарифас от тима на (MP Motorsport).

В крайна сметка Никола Цолов си тръгна с 2 точки от рейс уикенда във Валенсия. Българският лъв заема девето място във временното класиране с актив от 44 точки.