Начало Други Никола Цолов организира фен среща следващата седмица

Никола Цолов организира фен среща следващата седмица

666
0
Никола Цолов
Никола Цолов, снимка Георги Тодорв/Lapbg

Никола Цолов организира фен среща следващата седмица. Феновете на българския пилот във Формула 3 ще могат да се срещнат с него на 21 декември в картинга на София Ринг мол. Събитието „Meet & Greet с Никола Цолов” започва в 17:00 часа и ще продължи до 20:00 часа. Феновете на Никола ще могат да се снимат с него, да получат автограф, при това точно на рождения му ден.

Цолов дебютира тази година във Формула 3, след като през миналата доминира и спечели титлата в испанската Формула 4. Българският пилот на AРТ Гран при спечели първите си точки на писти като Спа и Монца. Никола Цолов демонстрира, че има скорост да се бори с най-бързите пилоти в шампионата, който е част от програмата на състезателните уикенди в F1

16-годишният състезател записа и две участия в Еврокупа-3 с отбора на GRS. Той се качи на два пъти на подиума в Херес и спечели двете квалификации. Във следващото си участие Никола Цолов бе девети в старт №1 на Рикардо Тормо. Във вторият той отпадна заради контакт със свой съперник. Българският лъв трябваше да участва и във финалния кръг за сезон 2023 в Еврокупа-3. В крайна сметка обаче той реши да се откаже.

Никола Цолов се включи и в Гран при на Макао с отбора на АРТ Гран при. В първия старт той финишира 13-ти, докато във втория отпадна заради инцидент.

Програмата на Никола Цолов за сезон 2024 все още не е потвърдена. За развитието на кариерата на българина се грижи мениджърската агенция на двукратния световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо A14 Management.

Целта на 16-годишния талант е да остане във Формула 3 и през следващия сезон. Затова обаче е необходимо голямо количество финансови средства, които са непосилни за неговото семейство. Затова в момента той събира дарения, за да може да продължи участието си в поддържащия шампионат на F1.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Alpine Racing (@alpine_racing)