Начало Други Никола Цолов приключи F3 тестовете в Бахрейн с второ време в последния...

Никола Цолов приключи F3 тестовете в Бахрейн с второ време в последния ден

819
0
Никола Цолов
Никола Цолов; снимка: АРТ Гран при

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши на второ място в последния ден предсезонните тестове в Бахрейн. Той ще кара в шампионата за втора поредна година и отново ще се състезава с тима на АРТ Гран при.

Цолов записа десето време в първия ден от изпитанията. Времето – необичайно за пистата Сахир – бе променливо. Заради мокрото трасе голяма част от пилотите останаха в боксовете през първата половина на първия ден тестове. През втората Никола излезе на трасето почти 90 минути след началото на сесията. Той записа най-доброто си време в края на сесията, оставайки на 0,551 секунди от лидера Ноел Леон.

„Зимните тестове показаха, че можем да сме постоянно в челото. Това ще е целта ми през новия сезон, както в предсезонните тестове, така и във всеки състезателен уикенд през 2024 година”, заяви Цолов.

Резултатът на българския пилот от втория ден бе дори още по-добър – седмо време. Цолов влезе бързо в топ 6 в началото на втория ден. Той отстъпи на 7-ата позиция при последните опити за бързи обиколки, като в края на деня остана с на 0,760 секунди от Люк Браунинг.

Днес бе последният ден тренировки за екипите и пилотите от Формула 3. Преди обяд Цолов записа най-бърза обиколка за 1:46.825 минути. Това му гарантира второто място в края на деня. В следобедната сесия, когато беше по-топло, Никола отново прави симулации на състезателно темпо с най-добро време 1:51.789 минути и 27-ма позиция за сесията.

Сезонът във Формула 3 стартира през първия уикенд на март заедно с началото на световния шампионат на Формула 1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NT 🦁 (@nikola_tsolov)