Начало Избрани Никола Цолов: Просто исках да разбера как работи отборът

Никола Цолов: Просто исках да разбера как работи отборът

385
0
Никола Цолов
Никола Цолов, снимка Формула 3

Никола Цолов сподели впечатленията си след първия тест с Кампос Рейсинг. Българският пилот оглави класирането през вчерашния ден и показа отлично темпо. Той призна, че е бил много щастлив от темпото на автомобила и е искал да види как работи испанския отбор в този шампионат.

Вчера Никола Цолов се включи в официалните тестове във Формула 3 на пистата Херес. Българският лъв караше за Кампос Рейсинг. Това е отборът, с който Никола Цолов стана шампион в испанската Формула 4 преди две години

Никола Цолов не взе участие в първия ден от тестовете на Херес. Във втория той бе зад волана на автомобила от Формула 3 и оглави класирането в първата сесия с време за 1:29.758 мин. и бе един от малцината, които успя да слязат под минута и 30 сек. за обиколка.

В следобедната сесия Никола Цолов не успя да подобри постижението си заради дъжда, който се изля над пистата в Херес. По този начин българският пилот запази първото място след края на официалните тестове на испанското трасе.

Малко след края на изпитанията Никола Цолов говори пред официалния сайт на Формула 3. Той разкри, че основната му цел е била да разбере как работи Кампос Рейсинг в този шампионат. Макар да кара за испанския тим във Формула 4, българинът се нуждаеше от време, за да свикне с атмосферата и хората вътре в екипа.

„Преди това работих с Кампос във Формула 4, където напълно доминирахме шампионата, така че познавам малко отбора оттам. Смятам, че обстановката тук е също толкова добра“, сподели Никола Цолов.

„Знаех, че ще има период за адаптация тъй като идвам от АРТ, където прекарах две години, но автомобилът веднага започна да се чувства много добре. Наистина съм доволен от екипа и от начина на работа. Смятам, че успях да се подготвя добре.“

„Гледах много клипове преди теста, за да бъда с добро темпото от първата обиколка, което и стана. Така че съм доста доволен“, добави българският пилот от Формула 3.

Никола Цолов вече е един от най-опитните пилоти в F3. Българинът прекара последните две кампании в АРТ Гран при. Тази година той направи огромна крачка напред, след като спечели три победи и събра актив от 75 точки. Той пропусна двата старта на Спа заради наказанието, което получи от ФИА заради участие на същата писта в Еврокупа-3

Цолов използва опита си в шампионата, за да запише възможно най-добрата обиколка и да натрупа повече пробег. Той вярва, че досегашният опит е бил в голяма полза за него. Въпреки това българинът е трябвало да се адаптира с мокрите условия във втората сесия.

„Помага ми фактът, че познавам гумите, шампионата и всичко свързано с него. Въпреки това имам чувството, че все още имаше неща, които трябваше да изпитам за първи път“, обясни Никола Цолов.

„Това беше първи тест с отбора във Формула 3, което си беше един процес на обучение. Все още имам да науча някои неща за автомобила, но засега съм доста доволен и мога да покажа колко сме бързи.“

„В следобедната дъждовна сесия можеш да видя как автомобилът се справя в тези условия. Никога не можеш да знаеш със сигурност как ще се справиш в сравнение с другите, защото условията постоянно се променят.“

Накрая Никола Цолов добави, че е искал да разбере как работи отборът на Кампос Рейсинг във Формула 3 в сравнение с Формула 4.

„Просто исках да разбера как работи отборът. Дори след като съм работил с тях във Формула 4, те оперират по различен начин във Формула 3. Затова отново свиквах с някои неща и виждах как работи автомобилът. След това всичко ще бъде свързано с това да сглобим всички парчета, което винаги е от ключово значение“, заключи Никола Цолов.

Следващата седмица Формула 3 ще тества на пистата край Барселона. Очакванията са Никола Цолов да вземе участие в изпитанията, макар и все още да няма официално потвърждение.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от NT 🦁 (@nikola_tsolov)