Начало Други Никола Цолов стана част от академията на Алпин

Никола Цолов стана част от академията на Алпин

2138
0
Никола Цолов
Никола Цолов; снимка: Алпин

Алпин обяви членовете на академията си за млади таланти и сред тях е и Никола Цолов, който днес започна предсезонни тестове с новия си тим АРТ във Формула 3. Досега българският пилот бе част от програма на академията за по-ниските класове. Цолов вече е част от самата академия заедно с още 7 състезатели.

Джак Дуън и Виктор Мартенс ще продължат работата си с Алпин. Те ще се състезават във Формула 2 тази година. Габриеле Мини и Ейдън Нийт са нови попълнения. Никола Цолов преминава в „следващия клас“ заедно с Аби Пулинг, Матеус Ферейра и Кийн Накамура. Всички пилоти ще работят в базата на Алпин в Енстън, където е централата на отбора от Формула 1. Освен това ще преминават различни програми, в които ще получават обучение и насоки за развитието на кариерите си.

Никола Цолов става пълноправен член на академията на Алпин след забележителен сезон в испанската Формула 4. В първата си състезателна година с едноместни болиди той спечели безапелационно първенството. От Алпин го привлякоха към поддържащата академията им програма през март 2022 г. Този сезон той вече е във Формула 3 с екипа на АРТ.

„Супер развълнувам съм, че ще продължа да работя с Алпин и през сезон 2023, както и да се състезавам в F3 с АРТ Гран при“, коментира Никола Цолов

„Миналия сезон бе първи за мен с едноместни състезателни автомобили. Карах във Формула 4 и не бе лесно да направя крачката към Формула 3, особено като се има предвид колко по-бързи и физически натоварващи са колите в новия ми шампионат в сравнение с всичко, което съм карал досега. Подкрепата на Алпин ми помага да преодолея тези предизвикателства. Нямам търпение да продължим да се трудим заедно. Разчитам на Алпин и съветите им за следващите етапи в кариерата си. Подготовката ми преди сезона бе напрегната, вече се вълнувам за идващите надпревари. Уверен съм, че заедно с Алпин можем да постигнем страхотни неща“, каза още българският пилот.