Начало Други Никола Цолов: Ще се боря да съм в челото в Барселона

Никола Цолов: Ще се боря да съм в челото в Барселона

1099
0
Никола Цолов
Никола Цолов, снимка Спас Генев

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов за първи път в дебютния си сезон в шампионата ще кара на писта, която познава добре – пистата „Барселона-Каталуния“. Този уикенд там ще се проведе четвъртият кръг от сезона в F3. Това е шампионатът, който подгрява F1 от началото на 2023.

Никола все още преследва първите си точки във Формула 3. Българската надежда завърши 14-и в спринтовото и 11-и в основното състезание в Монте Карло, въпреки че беше по-бърз от преките си съперници за място в зоната на точките Хосеп Марти и Грегоар Соси.

В края на миналия сезон Българския лъв спечели и трите състезания в Барселона. Тогава Никола Цолов участва в последния си състезателен уикенд в испанската Формула 4. Цолов спечели и трите квалификации в Барселона. След това българинът спечели трите надпревари и записа най-бързите обиколки.

„В хода на сезона на тестовете в Барселона стигнах до 8-ото място в класирането при симулациите на квалификация, само на 0.4 секунди от първата позиция“, заяви Цолов. „Познавам добре трасето. Там гумите се износват много сериозно, което е в моя полза, тъй като успявам да запазя гумите в състезанията. За разлика от Монако, тук може да се изпреварва, особено когато си по-бърз от преките ти съперници на пистата. Ще се боря в Барселона да съм в челото на колоната“, добави Никола Цолов.

В момента Цолов заема 18-то място във временното класиране след първите три кръга от сезон 2023 в F3. Българският състезател на два пъти бе много близо до зоната на точките след като финишира 11-ти и в основния старт в Австралия.

Състезателният уикенд на Никола започва утре със свободна тренировка в 10:55 часа българско време, а в 16:00 часа е квалификацията. Спринтовото състезание е в 11:30 часа в събота (21 обиколки), а основната надпревара е в неделя в 10:55 часа (25 обиколки).

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Nikola Tsolov (@nikola_tsolov)