Начало Картинг Никола Цолов с нов голям успех в картинга

Никола Цолов с нов голям успех в картинга

1051
0
Никола Цолов
Никола Цолов спечели WSK Open Cup в клас Mini 60

Никола Цолов постигна нов голям успех за България в картинга. Той спечели световните серии WSK Open Cup в клас Mini 60. Цолов завърши втори в последния 2-и кръг от шампионата на пистата International Circuit 7 Laghi, с което си осигури и крайната победа с общо 220 точки.

Така българския пилот достигна нов исторически триумф за страната ни. Никой друг наш състезател досега не бе печелил шампионат на толкова високо ниво. Преди 2 седмици той стана победител в първия кръг от първенството на пистата в Лонато, Италия.

В отминалия кръг на пистата в Кастелето Цолов постигна второ време в квалификацията. След това победи в първия хийт, стана 3-и във втория хийт, 1-и в третия, и отново 1-и в четвъртия.

Това му осигури първа стартова позиция за полуфинал А. В него Цолов поведе, но в началото за малко изостана до 4-а позиция. Никола обаче бързо навакса и излезе на 2-о място. След това изпревари и лидера и до финала запази лидерството.

В големия финал българският пилот също бе на полпозишън с по-добро общо време от победителя в полуфинал В Дмитри Матеев. Цолов отново поведе колоната и бе лидер през почти цялата дистанция.

В края обаче той за по-сигурно пропусна Матеев пред себе си, за да не бъде ударен и така завърши 2-и и взе титлата в шампионата с 220 точки срещу 152 за руския пилот.