Начало Картинг Николай Атанасов и Георги Попчев с успехи в 7-ия кръг на София...

Николай Атанасов и Георги Попчев с успехи в 7-ия кръг на София Картинг Ринг

89
0

Николай Атанасов и Георги Попчев спечелиха двата финала в 7-ия кръг от любителския шампионат по картинг на София Картинг Ринг, организиран със съдействието на Shell Helix. Надпреварата е част от Sodi World Series (SWS), като в този кръг участие взеха 36 пилоти. Състояха са 4 квалификационни сесии, всяка от които по 7 минути.

В квалификацията, в която пилотите караха на новата конфигурация на трасето с променен финален сектор, най-бърз бе Борис Карастанев, който постигна време от 47.604 сек, следван от Стоил Неков.

Следваха 3 полуфинала по 12 пилота, като първите 4 от всеки се класираха за големия финал А. Това сториха Марсело Сартори, Иво Ангелов, Петър Ангелов, Александър Бояджиев, Георги Попчев, Страхил Иванов, Стоил Неков, Милуш Баханов, Арам Агопян, Искрен Иванов, Борис Карастанев и Николай Атанасов.

Останалите сформираха малките финали, като победители в тях станаха Димитър Димитров (финал С), Алекс Юлиян (финал В). В големия финал А участваха 12 пилоти. Победата грабна Николай Атанасов, който остави на 3 секунди зад себе си Борис Карастанев и Искрен Иванов.

След това се състоя и т.н. суперфинал.. В този финал участваха 12-те пилоти, постигнали най-бързи обиколки в хода на финалите, но стартиращи в обратен ред – този с 12-о време първи, този с 11-о втори и т.н.

За него се класираха: Искрен Иванов – 47.534 сек, Милуш Баханов – 47.753, Николай Атанасов – 47.767, Петър Тошков – 47.777, Арам Агопян – 47.802, Алекс Юлиан – 47.898, Борис Карастанев – 47.942, Димитър Димитров – 47.964, Иво Ангелов – 47.982, Владислав Аронов – 48.049, Виктор Кирилов – 48.060, Георги Попчев – 48.062.

Съответно Попчев потегли от полпозишън. След здрава битка първи финишира Алекс Юлиян, но той бе наказан с общо 30 сек заради предизвикани инциденти. Така за победител бе обявен Попчев. На 0.325 сек зад него остана Владислав Аронов, който бе класиран втори. Трети се нареди Виктор Кирилов.

Шампионатът се организира за втора година и се състои от общо 10 кръга, като всички се провеждат на София Картинг Ринг. В първите 9 от тях целта на всеки състезател е да се класира в първите 20 във временното класиране, за да продължи и в последния кръг – т.н. „Голям финал”. В него натрупаните точки до момента се анулират и крайното класиране се определя според постигнатия резултат във въпросния финал.

А той ще се проведе на 4 юни и ще бъде няколко пъти по-дълъг спрямо останалите състезания. Победителят ще спечели пътуване до пистата Монца за Гран при на Италия от Формула 1 с покрити всички разноски. Вторият и третият в класирането ще спечелят тест със състезателен картинг KZ 2 с 48 конски сили на трасето в Кюстендил.

Оставащите състезания до края на сезона:  

8-и кръг: 23 април
9-и кръг: 14 май
10-и кръг: 4 юни (голям финал)