Начало Автомобили Нисан GT-R фейслифт ще се предлага в 4 версии

Нисан GT-R фейслифт ще се предлага в 4 версии

244
0
Нисан GT-R 2012

Нисан разпространиха допълнителна информация за фейслифт-версията на GT-R.

Моделът бе представен официално на парижкия автосалон, но тогава не бяха съобщени почти никакви детайли около него.

Освен ревизирани брони и LED-дневни светлини, колата е оборудвана и с нови дифузьор и джанти, а що се отнася до интериора, там забелязваме леко променено табло, централна конзола с карбонови детайли и нови кожени спортни седалки.

Туин-турбо V6 двигателят под капака вече разполага с мощност от 530 к.с. и въртящ момент от 612 Нм, но въпреки увеличението на тези параметри, икономичността му също е увеличена.

За по-добра маневреност, пълнопреводната система се изключва автоматично ако колата се движи с под 10 км/ч и воланът бъде завъртян с повече от половин оборот. За подобряването на устойчивостта пък са добавени нови разпънки за окачването, а то от своя страна е изцяло модифицирано.

Нисан GT-R вече ще се предлага в цели 4 версии. Освен стандартната, ше има и версия SpecV, при която единствената разлика ще е оувърбууст функция, чрез която въртящият момент ще може да се увеличава до 632 Нм, както и малко по-силни спирачки и спортно-настроена VDC (Vehicle Dynamic Control) система.

Следва Club Track версията, която според Нисан ще позволи на шофьора да „почувства пълния потенциал на автомобила“, а на върха в гамата стои вариантът Егоист, при който обаче допълнителните екстри ще са по-скоро на тема лукс.

В Европа Нисан GT-R фейслифт ще бъде пуснат за продажба в началото на 2011-та.