Начало Автомобили Нисан GT-R ще е новият автомобил за спешни случаи на Нюрбургринг

Нисан GT-R ще е новият автомобил за спешни случаи на Нюрбургринг

92
0

Мистицизмът около Нисан GT-R все още витае с пълна сила.

Колата бе избрана за автомобил за спешни случаи на Нюрбургринг Нордшлайфе. Моделът определено е широкоизвестен там, тъй като точно той бе автомобилът, който победи Порше 997 на легендарното трасе и даде едно от най-добрите времена там. Така че спокойно можем да кажем, че GT-R също „познава“ доста добре пистата.

Специалният автомобил е оборудван с пълен рол-кейдж и карбонови състезателни седалки на Рекаро. За да може да изпълнява задълженията си както трябва, колата има и огнено-забавящ резервоар, който е позициониран в областта зад дясната седалка. В багажника пък има макара с маркуч и вода.

Инцидентите точно на тази писта не са голяма рядкост, затова подобен автомобил наистина е необходимост, а не е само за показност, тъй като при дължина на трасето от над 20 километра, на пистата трябва да има кола, която да може достатъчно бързо да се придвижи до мястото на инцидента, тъй като всяка секунда в подобна ситуация е решаваща. А кой би могъл да се справи по-добре с тази задача от рекордьора на Нордшлайфе – Ниcан GT-R?