Начало Автомобили Нисан ще покажат интересен прототип в Токио

Нисан ще покажат интересен прототип в Токио

23
0

Нисан анонсираха плановете си да покажат радикалния прототип Ленд Глайдър на предстоящия автосалон в Токио.

Колата, определяна като ултра-ефективен градски транспорт, има екстериор, който наподобява този на безмоторните самолети.

Воланът пък е заменен от нещо, приличащо силно на кормило за управление на самолет, което е обградено от високотехнологични дисплеи.

Отзад седалката е само една, а тапицерията в салона е от висококачествена кожа.

В завоите пък, концептуалният модел прилича повече на мотоциклет, тъй като може да се накланя до 17 градуса, при преминаването им. За това спомага иновативна система за контрол, която чрез множество сензори калкулира нивото на наклон, нужно на автомобила за максимум стабилност. От Нисан твърдят, че така автомобилът остава стабилен в завой, „независимо от скоростта“.

Нисан Ленд Глайдър се задвижва от два електромотора, свързани със сноп от литиево-йонни батерии, монтирани под пода на колата. По-важното обаче е, че този модел може да бъде презареждан безжично посредством технология, която бе разработена първо от японците.

И въпреки, че не се планира този модел да се произвежда серийно, Нисан смятат, че той ясно показва дирекцията, която те смятат да поемат, що се отнася до малките им модели.