Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нищо ново все още около бъдещето на Спайкър

Нищо ново все още около бъдещето на Спайкър

48
0

След като през миналата седмица бе обявено оттеглянето на Михиел Мол от длъжността изпълнителен директор на фирмата Спайкър и като шеф на едноименния екип от Формула 1 се заговори, че се е стигнало до тези стъпки заради желанието на Мол да закупи еднолично отбора. Именно за да не се стигне до конфликт на интереси той бил подал оставката си според слуховете.
Все пак в неделя, когато екипа на Спайкър проведе демонстративно шоу по улиците на Ротердам, той присъстваше на събитието само като обикновен зрител.
“За моментната ситуация в отбора няма много за казване”, заяви холандецът, който според слуховете искал да закупи отбора съвместно със свои партньори. “В момента разглеждаме различните варианти, като един от тях е да купим отбора. Не мисля обаче че ще се завърна в отбора.”
След оттеглянето на Мол от Спайкър обявиха, че имат желание да продадат част или дори целия тим. Това се прави с цел да бъдат вляни свежи пари във фирмата която в последно време има проблеми с ликвидноста си. Този проблем бе временно решен преди месец, като бе заложено името на фирмата срещу кредит. Сега обаче по всичко личи, че ще трябват нови пари. Заговори се че не е изключено отбора да бъде закупен отново от бившия си собственик Алекс Шнайдер, по чието време тима носеше името Мидланд.