Начало Автомобили NISMO е с разширена гама на автомобилния салон в Женева

NISMO е с разширена гама на автомобилния салон в Женева

52
0

Динамика, страст и неспираща амбиция за предлагане на напреднала състезателна технология в обсега на обикновения шофьор – това стои в основата на желанието на Nissan допълнително да разшири гамата модели NISMO. Женева 2015 е потвърждение за ангажимента на Nissan към марката NISMO, показвайки за пръв път на едно място новите Juke NISMO RS, 370Z NISMO и GT-R NISMO.

Juke NISMO RS: пренаписване на кросоувър правилника

След като първите модели вече са в ръцете на собствениците си в Европа, Juke NISMO RS отбелязва иновативния подход на Nissan към динамичното шофиране. С повече мощност, по-остра настройка на шасито, по-мощни спирачки и допълнително оборудване, в сравнение с Juke NISMO. Новият RS е най-екстремната и фокусирана версия на най-награждавания кросоувър на Nissan, произвеждан някога.

Разработен на база богатия опит на NISMO в моторния спорт, NISMO RS идва с 1,6-литров DIG-T двигател, който генерира 218 к.с. (160kW), докато въртящият момент, с механична трансмисия и версия с две задвижващи колела, е 280 Нм. 2WD моделите се възползват от добавен механичен диференциал с ограничено приплъзване (LSD) върху предната задвижваща ос, докато 4х4 моделите са оборудвани стандартно с модерната Torque Vectoring System на Nissan, заедно с Xtronic трансмисията на Nissan, 250 Нм и стандартни планки за смяна на скоростите от волана.

Juke NISMO RS се характеризира и със стратегическо заздравяване на каросерията, за да се увеличи здравината на усукване, и по-мощна спирачна система с по-големи дискове спрямо стандартния NISMO модел. Ревизираните пружини и амортисьори завършват пакета от динамични подобрения.

370Z NISMO: По-остър и спортен от всякога

Предлагащ редица дизайнерски и инженерни подобрения спрямо оригиналния модел, ревизираният 370Z NISMO е най-спортният и най-фокусиран 370Z до днес.

В съответствие с всички Nissan NISMO модели, новият 370Z NISMO капсулира есенцията на спортното шофиране, поставяйки водача в центъра на екшъна.

Черпейки от 30 години NISMO дух и инженерно ноухау, новият 370Z NISMO се задвижва от 3,7-литров 6-цилиндров двигател с мощност 344 к.с., предлагащ сурово и незабравимо изживяване. С изключителен въртящ момент при ниски обороти и широк мощностен диапазон, 370Z NISMO спринтира до 100 км/ч за само 5,2 секунди. Дишайки през NISMO двойна ауспухова система, 370Z NISMO предлага и перфектния спортен саундтрак.

Предлагащ се само като купе с 6-степенна механична скоростна кутия, новият 370Z NISMO се характеризира с редица подобрения по окачването, въведени през 2014 като част от актуализациите за 2015 моделна година. За да се подобри комфорта на возията, твърдостта на задната пружина и амортисьор е променена, докато промени по мокетите и облицовката под задните калници допълнително намаляват шума от търкалянето на гумите.

GT-R NISMO: Усъвършенствани мощност и динамика

Представен за пръв път в сериен вариант по време на Автомобилен салон Париж 2014, и сега официално в продажба в Европа, GT-R NISMO е най-бързият и най-модерен сериен спортен автомобил Nissan до днес.

GT-R NISMO се задвижва от битурбо 3,8-литров V6 двигател с 600 к.с., който е силно модифициран от инженерите на NISMO. Комбиниран с ревизиран аеродинамичен пакет, генериращ допълнителни 100 кг притискаща сила, и специално настроено в Европа окачване, той прави последния GT-R най-забележителният към днешна дата.

Изпипан до съвършенство на легендарната „Нюрбургринг Нордшлайфе“ – където държи рекорда за обиколка за сериен автомобил, произвеждан в голям обем – новият GT-R NISMO въплъщава перфектно духа на марката NISMO, осигурявайки взимаща дъха динамика.