Начало Автомобили Nissan отбелязва 30 години NISMO

Nissan отбелязва 30 години NISMO

28
0

Nissan отбелязва 30-ата годишнина на NISMO със специални събития по цял свят. Инженерите на автомобилния производител създават истински чудеса от 1984 г. насам. Точно три десетилетия след появата си пък те се заеха с най-големия си и сложен проект: създаването на GT-R LM NISMO за LMP1 клас в надпреварите за издръжливост.

#30YearsOfMaverick започна в Йокохама (Япония), където годишнината бе отбелязана от хората, изиграли най-голяма роля в историята на NISMO. Събития ще се проведат още на пистата до Остин в Тексас (САЩ), където ще се проведе кръг от световния шампионат за надпревари по издръжливост и на Нюрбургринг в Германия.

– От самото начало и от първия президент на компанията Ясухару Намба NISMO дължи успеха си на упоритата работа и саможертвите на предшествениците ни. Брандът нямаше и да се разрасне толкова без подкрепата на феновете, спонсорите и сътрудниците ни. Бих искал да благодаря на всички за подкрепата им през годините – заяви президентът на NISMO Шоичи Миятани. – От основаването на компанията преди 30 години досега всички са работили неуморно за постигане на успехи и резултати по състезателните писти. И NISMO вече е символ за качеството и представянето на NISSAN. Ще продължим да усъвършенстваме техниката си, ще запазим решимостта си да побеждаваме, ще съхраним пионерския си дух и още повече ще увеличим удовлетворението от бранда Nissan. Догодина ще се състезаваме в топ категорията на 24 часа на Льо Ман за първи път от 17 години насам. Искам всички заедно да се изправим с всичко налично срещу новото предизвикателство.

Шефът на отдела за маркетинг и продажби в глобален мащаб Дарън Кокс отбеляза, че NISMO вече три десетилетия изпълнява проекти, за които хората са твърдели,че са невъзможни.

– През повечето време тези чудеса въпреки всичко се случват, но ние не се страхуваме и от провал. Това е истинският подход към иновациите. В NISMO винаги сме били подготвени да местим граници и ще продължим в същия дух в бъдеще – допълни той.