Начало Автомобили Nissan показа най-всеобхватната си кросоувър гама досега

Nissan показа най-всеобхватната си кросоувър гама досега

109
0

Nissan демонстрира визията и новаторския дух на марката в Женева с последната си гама от кросоувър модели. Juke, Qashqai и X-Trail отново подчертават лидерството на Nissan в кросоувър сегмента, като и трите предлагат по-голям избор и качество за купувачите.

Съществено актуализиран през 2014, предлагащ вече върховния NISMO RS модел, новият Juke се появява в Женева с най-голямата си гама. До него е тази на Qashqai, която сега включва модерния нов DIG-T 163 двигател и редица награди от индустрията и медиите, включително такива за безопасност. Допълвайки триото кросоувъри от ново поколение на Nissan, новият X-Trail демонстрира позицията на марката за комбиниране на модерна, достъпна технология със смел дизайн и водеща в класа практичност.

Новият Juke поставя нови стандарти за компактни кросоувъри

Разчитайки на същото иновативно мислене, което помогна на оригинала да предефинира В-сегмента, Nissan Juke се появява в Женева с най-широката и всеобхватна гама до момента. Предлагайки ниски експлоатационни разходи, благодарение на двигателна гама, включваща нов DIG-T 115 к.с. турбо бензинов двигател и съществено подобрения за другите мотори, новият Juke си превърна в голям хит сред купувачите, появявайки се в шоурумовете в Европа през миналото лято.

В спортната част на гамата, мощният Juke NISMO RS се появява в Женева само седмици, след като стъпи в европейските шоурумове. Най-новият модел, който се присъединява към всепризнатите серийни модели на NISMO, мощният 218 к.с. NISMO RS, е най-спортният и най-фокусиран до момента Juke, с редица дизайнерски и инженерни характеристики, вдъхновени от моторния спорт.

От желанието на Nissan да предостави на водачите нови технологии се възползва не само спортният флагмански модел. Всепризнатият и много модерен NissanConnect интерфейс, Nissan Safety Shield, Dynamic Control System и панорамният слънчев покрив се предлагат в цялата гама, внасяйки премиум функции в сегмента.

Новият Qashqai – по-голям избор и повече признания за бестселъра на Nissan

Най-продаваният модел на Nissan в Европа продължава да задава стандартите в сектора, който създаде преди повече от осем години. Лансиран на всички пазари на Nissan през 2014, новият Qashqai бе изграден върху силните страни на предшественика си, радвайки се на силно търсене по целия свят.

Ключът за този успех бяха модерните системи за безопасност на Qashqai – интелигентно обвързани в едно, за да формират Nissan Safety Shield. Проектирана да предлага максимална защита за пътниците, другите участници в движението и пешеходците, Safety Shield технологията на Qashqai доказа своята ефективност по време на оценката на автомобила от независимата тестова организация Euro NCAP. Благодарение на впечатляващото представяне във всички ключови краш тестове и тестове за защита, организацията определи Qashqai като най-безопасният малък семеен автомобил на пазара, записвайки най-голям брой точки от който и да е друг тестван автомобил.

Новият Qashqai се появява в Женева с най-всеобхватната си гама до момента, като към нея наскоро бе добавен модерният нов DIG-T бензинов двигател със 163 к.с. Отговарящ изцяло на стриктните EURO6 стандарти, новият 1,6-литров 4-цилиндров турбомотор комбинира остра динамика с ниски CO2 емисии и изключителна икономия. Новият агрегат генерира 163 к.с. (120kW) мощност при 5600 об/мин. и въртящ момент от 240 Нм, наличен между 2000 и 4000 об/мин. Тези впечатляващи данни подсилват даунсайзинг философията на Nissan и доказват, че няма нужда от голям работен обем, за да получите мощно ускорение и еластичност.

Произведен в завода на Nissan в Съндерланд, (Великобритания), новият Qashqai се появява в Женева, след като наскоро мина 2-милионната граница. Това важно събитие допълнително подчертава световния интерес към Qashqai.

Новият X-Trail – извеждащ приключението на пътя до ново ниво

Лансиран в Европа през 2014, новият X-Trail въплъщава перфектно духа на Nissan към приключението. X-Trail комбинира всепризнатото 4х4 наследство на Nissan със свежи идеи и технологии, вдъхновени от новаторските кросоувъри на марката. Заедно, те формират автомобил, който предефинира очакванията в компактния SUV сегмент.

Подобно на всички кросоувър модели на Nissan, X-Trail разчита на невероятна здравина в дълбочина. Всичките му системи за безопасност – обвързани заедно и формиращи Nissan Safety Shield – вече доказаха своята ефективност. Независимата тестова организация Euro NCAP отличи X-Trail с най-високата оценка за безопасност от 5 звезди. Тестовете бяха проведени миналия октомври – резултат, който означава, че и трите кросоувър модела на Nissan имат 5 звезди за безопасност.