Начало Автомобили Nissan достави специален GT-R на Юсеин Болт

Nissan достави специален GT-R на Юсеин Болт

117
0
Nissan GT-R,Nissan Usain Bolt Gold GT-R

Nissan достави един много специален GT-R в ексклузивен златен цвят на олимпийския шампион Юсеин Болт в знак на признателност за приноса му към компанията. Той е посланик на марката специално за GT-R.

Най-бързият човек в света работи за промотиране този конкретен модел на компанията заедно с Nissan Global Brand Campaign, стартирала през април 2012 г. Бол вече имаше GT-R, когато бе показан единствения по рода си „Bolt Gold“ GT-R. Той бе пуснат в онлайн благотворителен аукцион, приходите от който отидоха във фондацията на атлета.

Специалният златен GT-R, подарен на Болт, е базиран на колата от моделна година 2013. Той е преработен специално, за да пасва на стила на каране на спортиста. За целта са използвани данните, записани от инженерите по време на тестдрайва на Юсеин с различните варианти на GT-R по време на посещението му в базата на компанията през октомври миналата година.

Новия автомобил на Болт е със специален бял интериор и BOSE аудиосистема. Лети джанти от алуминиева сплав и 10 спици допълват уникалния външен вид. Ексклузивна „Spec Bolt“ емблема не оставя съмнение чия е колата.

Всички характеристики за външния вид на автомобила, включително цветовете на екстериора и интериора, са избрани лично от Болт. Той получи колата в родината си от вицепризединта на Nissan Латинска Америка и Карибите Хосе Роман.

Произведени са само два Gold GT-R, като вторият е собственост на спечелилия онлайн наддаването.