Начало Автомобили Nissan GT-R Nismo направи европейски дебют

Nissan GT-R Nismo направи европейски дебют

70
0
Nissan GT-R Nismo

Разработен и усъвършенстван по време на интензивни тестови изпитания в Европа Nissan GT-R Nismo се завърна – автомобилът направи европейски дебют по време на автомобилното изложение в Женева.

С ДНК, произтичаща от легендарния Nismo световен състезателен отбор, върховният GT-R е състезателно ориентиран модел, генериращ „заводски тунинговани“ динамични характеристики на суперавтомобил, комбинирани с подобрена аеродинамика и ултрапрецизно управление. Nissan GT-R вече се е утвърдил като един от най-добре представящите се суперавтомобили. Сега Nissan е извлякъл от десетилетията натрупан от Nismo състезателен, за да разработи върховния Nissan GT-R.

Nissan GT-R Nismo се отличава с ексклузивен дизайн, който обхваща дългогодишната състезателна философия за следваща функцията форма. Той е оборудван с редица технологии, вдъхновени от моторния спорт, спомагащи за оптимизиране на динамиката на автомобила. Това става чрез оптимизирана аеродинамика, окачване и двигател, създаващи отлично балансирана машина, която се чувства еднакво добре както на пътя, така и на пистата.

Nissan GT-R Nismo вече се предлага в Япония, а в продажба в Европа ще влезе през септември. Допълвайки автентичното си японско състезателно наследство, новият GT-R флагман има и европейски корени, тъй като бе разработен и тестван на прословутата германска писта Nurburgring Nordschleife, смятана за една от най-предизвикателните писти в света.

Със 7:08.679 минути за обиколка, можем авторитетно да заявим, че Nissan GT-R Nismo държи рекорда за една обиколка за масово произвеждан автомобил на Нюрбургринг Нордшлайфе, което е златен стандарт за високодинамично постижение – заяви главният изпълнителен директор на Nissan Карлос Гон.

Под предния капак е монтиран 3,8 V6 VR38DETT двигател, възползвал се от знанията, които Nismo е натрупал от участието си в състезания. Мощността на двигателя се е увеличила и сега е 600 к.с. (441 kW) и 652 Нм въртящ момент. Нови, по-големи турбокомпресори, които се използват в GT3 състезанията, подобряват „дишането“, оптимизирайки индивидуалния контрол на детонация във всеки цилиндър. Усъвършенствана горивна помпа подобрява изгарянето.

Увеличената здравина на каросерията е постигната чрез използване на процес на залепване на компонентите, следващ точковото заваряване. Това е довело до прецизна реакция на окачването при екстремно натоварване, което наричаме Nismo „заводски тунинговано” подобрение.

Използвайки най-новите Computational Fluid Dynamic симулационни техники за анализиране на въздушния поток, Nismo разработи аеропакет, подобряващ стабилността, минимизиращ негативното влияние на въздушното съпротивление и едновременно с това придаващ на автомобила заплашителен и мускулест външен вид.

Nissan GT-R Nismo ще се предлага в пет екстериорни цвята: Brilliant White Pearl, Meteor Flake Pearl Black, Ultimate Metallic Silver и Vibrant Red. И уникалният за GT-R Nismo цвят Dark Matte Grey, акцентиращ внушителната мускулатура на автомобила.

Кокпитът на Nissan GT-R Nismo вдъхновява увереността на водача чрез върховната си изработка и оптимизирана шофьорска позиция. Ергономично оформените карбонови RECARO седалки, на които може да се регулира наклонът на облегалката (Европа/Япония), удобно, но същевременно здраво „държат“ водача и пътника до него. Състезателните автомобили на Nismo са вдъхновили дизайна на волана, който е облицован с Alcantara®, има три спици, червен маркер по средата на горната дъга и червени шевове, осигурявайки най-добрата комбинация между захват, обратна връзка и комфорт.