Начало Автомобили Nissan и Playstation обявиха най-голямата до момента програма за GT Academy

Nissan и Playstation обявиха най-голямата до момента програма за GT Academy

59
0

GT Academy се завръща за своя пети сезон, обявиха Nissan и Sony Computer Entertainment Europe. GT Academy 2013 ще бъде най-голямото до момента, като броят на държавите ще е най-висок спрямо провеждането досега надпревари и онлайн гейминг елементът на състезанието е плануван да се проведе през юли на демо версията на очаквания с голямо нетърпение Gran Turismo6. Конзолата ще е PlayStation3.

От създаването си през 2008 много високо оцененото състезание, пренасящо геймърите от виртуалната на реалната писта, привлече над 2 милиона участници – геймъри и фенове на автомобилния спорт, състезаващи се на Gran Turismo за шанса да се превърнат в истински пилоти на Nissan. Шестима бивши победители в надпреварата, провеждаща се сега в Европа, САЩ, Германия, Русия, Близкия изток и Южна Африка, понастоящем са Атлети на Nismo, надбягващи се на най-високо спортно ниво от името на Nissan.

Всяка година GT Academy предлага вълнение и нови неща. 2013-та няма да е изключение. Процесът на избор и програмата за развитие на пилоти са толкова строги, че ние създаваме наистина бързи състезатели. В ядрото си GT Academy остава много достъпен път към професионалния автомобилен спорт за хора, които иначе не биха имали възможността да стигнат дотам. Откриването на истински пилотски таланти от геймърския свят е невероятен пример за навлизането в дигиталната ера и иновациите, с които Nissan е известен. Прогнозираме, че на невероятното GT6 демо ще участват най-много хора до момента – коментира директорът на Nissan Global Motorsport Дарън Кокс.

Форматът на GT Academy предполага най-бързите PlayStation геймъри от всяка държава да се присъединят към победителите от редица live събития, и да се състезават в съответните национални финали. След това екшънът ще направи преход от виртуалния свят към истинските спортни коли на Nissan, когато победителите от всеки Национален финал бъдат поканени да участват в напрегнат международен финал на Силвърстоун, вече установен дом на GT Academy Race Camp.

Победителите от всяко GT Academy състезание ще бъдат подложени на изключително интензивна и задълбочена програма за развитие на пилоти, определена като една от най-добрите в света, с цел да класира най-добрите за голямата награда – пълен състезателен сезон на топниво зад волана на Nissan GT-R GT3 Nismo.

Подробности за това как да се запишете в GT Academy 2013 могат да се открият на различни платформи, включително: www.facebook.com/GTAcademy, http://eu.gran-turismo.com и www.twitter.com/GTAcademy.