Начало Автомобили Nissan Juke NISMO RS ще бъде лансиран в Европа през декември

Nissan Juke NISMO RS ще бъде лансиран в Европа през декември

50
0

Nissan Juke NISMO RS ще бъде лансиран в Европа през декември 2014. Появата на новия RS модел маркира началото на втората вълнуваща глава в историята на Juke NISMO, разширявайки с още един член на серийната гама на NISMO.

Показан за пръв път по време на автомобилния салон Женева 2014, Juke NISMO RS премина през всеобхватна NISMO развойна програма, следвайки оставените върху асфалта каучукови следи от флагмана Nissan GT-R NISMO.

Потвърждавайки репутацията на Nissan, че предлага вълнение и разработени в моторния спорт технологии на възможно най-широка аудитория, новият Juke NISMO RS се характеризира с редица подобрения спрямо стандартния NISMO модел. С повече динамика, по-остра настройка на окачването, по-мощни спирачки и допълнително оборудване, новият RS е още по-екстремна и фокусирана версия на всепризнатия компактен кросоувър на Nissan.

Подобно на всеки NISMO модел, дизайнът, аеродинамиката и инжинеринга на RS са повлияни от света на моторния спорт, за да осигурят вълнуваща динамика и управление в сериен модел.

– С Nissan Juke NISMO, който вече спомага за нарастващия брой продажби на Juke в Европа, желанието на ентусиастите за по-голяма динамика е налице. Новата NISMO RS версия предлага точно това, като бетонира репутацията на NISMO на създател на динамика от дигиталната ера – заяви Гийом Картие, старши вицепрезидент, отговарящ за продажбите и маркетинга в Nissan Europe.

Възползвайки се от богатия опит на NISMO в световния автомобилен спорт, модерният 1,6-литров DIG-T двигател на NISMO RS е преработен, за да достигне мощност 218 к.с. (160kW), от 200 к.с. (147kW), докато въртящият момент на версиите с предно задвижване и механична предавателна кутия е увеличен от впечатляващите 250 на 280 Нм. За да гарантират, че шасито успешно може да прехвърля допълнителния въртящ момент към пътя, 2WD моделите се възползват от добавения към предните колела механичен диференциал с ограничено приплъзване (LSD).

Моделите със задвижване на четирите колела са оборудвани стандартно с модерната Torque Vectoring System на Nissan, заедно с Xtronic трансмисия и 250 Нм въртящ момент. Xtronic трансмисията на Nissan предлага стандартни пера на волана, от които да се контролира 8-степенният механичен режим за смяна на предавките. Добавената стойност към динамиката на NISMO RS се допълва от по-спортен саундтрак, резултат от пренастроената изпускателна система и монтирането на заглушител с по-голям диаметър.

Други подобрения, свързани с увеличените параметри на двигателя, включват подсилване на купето в конкретни зони, за да се увеличи още повече здравината на усукване, и спирачна система, която е била оптимизирана за още по-висока устойчивост на износване и повтарящо се интензивно използване. Диаметърът на предните дискови спирачки е увеличен от 296 на 320 мм, докато задните дискове вече са вентилирани. Промените по шасито завършват променените настройки на пружините и амортисьорите на окачването.

Juke NISMO RS се откроява с червени спирачни апарати и дискретни „RS” емблеми отпред и отзад. Вътре, RS логото се появява в оборотомера, докато откроима велурена тапицерия покрива конусите на двата основни прибора на таблото. Последният акцент е привличащата поглед гравюра върху скоростния лост/перата на волана и централната конзола.

В списъка с опции на RS са включени специални седалки Recaro, ксенонови фарове, Around View Monitor и Safety Shield на Nissan, които включват Lane Departure Warning, Blind Spot Warning и Moving Object Detection, издаващи визуални и звукови предупреждения, за да бъдат избегнати потенциални катастрофи. Новият Juke NISMO RS се предлага с три екстериорни цвята – White Pearl, Black Metallic или Silver Grey.

Независимо от своя динамичен потенциал, Juke NISMO остава много практичен. 2WD версиите сега се възползват от 40-процентно увеличение на товарния си капацитет, благодарение на съществена промяна на формата на багажника, докато повдигащият се на две нива под в багажника, и сгъващите се до равен под задни седалки, правят товарното пространство още по-гъвкаво.

– Новият Juke NISMO RS съответства изцяло на характера на NISMO, предлагайки първосигнално усещане за динамика, в премиум дизайн, вдъхновен от нашите активности в моторния спорт. Резултатът е ангажиращ, вълнуващ и достъпен – допълни Картие.