Начало Автомобили Обновеният Nissan JUKE – съчетано с нова динамика забавление

Обновеният Nissan JUKE – съчетано с нова динамика забавление

158
0

Новото поколение Nissan JUKE пристига почти десетилетие, след като зададе нови стандарти при компактните кросоувъри. Автомобилът запазва фокуса върху забавлението, предлагайки същевременно нови нива на динамика и технологии, съчетани с впечатляващо просторно купе. Премиерата на новия JUKE бе в пет европейски града – Лондон, Париж, Милано, Барселона и Кьолн.

“Nissan JUKE се завръща със своята уникална идентичност, впечатляващ характер, вълнуваща динамика и иновативни технологии, които отговарят на очакванията на потребителите“, каза Понз Пандикутира, вицепрезидент „Продуктово планиране” в Nissan Европа. “Новият дизайн и вълнуващото изживяване от шофирането ще допаднат на нарастващия брой потребители, изкушени от сегмента на компактните кросоувъри. JUKE порасна, но успя да запази фокуса върху удоволствието от шофирането, който винаги е бил отличителна черта на модела.”

Nissan JUKE е с по-големи размери, атлетичен силует, впечатляващи 19“ алуминиеви джанти и плаваща линия на покрива в стил купе

Стандартно оборудван с LED технология, той запазва емблематичните си дневни светлини в комбинация с Y-образния светлинен подпис. Ексклузивният за модела цвят Fuji Sunset допълва гамата от 11 екстериорни, цветови предложения.

Променен и отвътре, новият JUKE е по-просторен за пътниците и разполага с повече място за техния багаж. Пространството за коленете на пътниците на втори ред седалки е увеличено с 5,8 см. Обемът на багажника е нараснал с 20%, достигайки 422 литра. Усъвършенстваният интериор предлага стил и комфорт в съчетание с подобрена позиция за водача и повече възможности за съхранение на вещи. Новите, приятни за докосване материали на таблото и тапицерията на вратите, създават премиум усещане, подсилено от стандартните спортни седалки тип monoform, тапицирани с Alcantara® или кожа.

Новото ниво на оборудване N-Design дава възможност на всеки клиент да направи своя JUKE наистина уникален. Опциите включват избор на цвета на купето, покрива, кожата на интериора. Възможностите за екстериорна персонализация включват избор на декоративни елементи и цветни акценти на 19“ алуминиеви джанти.

Спортният Nissan JUKE е създаден за динамично представяне на пътя, но новият кросоувър е и пораснал

Дължината му е 4210 мм, височината – 1595 мм и широчина 1800 мм. Въпреки увеличените си размери, JUKE остава компактен, а в сравнение с предшественика си е и по-лек с 23 кг.

Моделът е оборудван с ефективен, 1,0-литров, трицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор. Двигателят развива мощност от 117 к.с. и предлага на водача динамично поведение, комбинирано с повишена икономичност. Разполага с 6-степенна – ръчна или спортна трансмикия, както и 7-степенна (DCT) с двоен съединител. Водачът има възможност за избор между три режима на работа – еко, стандартен и спортен – в зависимост от пътните условия и настроението си.

Новият Nissan JUKE ще се предлага с иновативната ProPILOT технология, която предлага електронно контролирано управление, ускорение или спиране. Създаден за движение по магистрала, ProPILOT спомага за по-лесно справяне със задръстванията и натоварения трафик.

С новата информационно-развлекателна система NissanConnect клиентите могат да използват Apple CarPlay® или Android Auto, за да изведат любимите приложения от своя смартфон на 8-инчов интерактивен дисплей на автомобила. Водачите могат освен това да използват TomTom Maps & Live Traffic.

Изцяло новият Nissan JUKE ще се произвежда в един от най-съвременните европейски заводи на Nissan в Съндърланд, Великобритания. Очаква се продажбите у нас да започнат в края на 2019 г.