Начало Автомобилни новини Nissan с акцент върху изцяло новото поколение електрически LEAF

Nissan с акцент върху изцяло новото поколение електрически LEAF

272
0

С акцент върху електрификацията и изцяло електрическите автомобили, Nissan демонстрира своите новости на щанда си на Автосалона в Женева. Основният акцент при Nissan при серийните коли попада върху изцяло новото поколение на първия в света масов 100% електрически автомобил LEAF, от който на всеки 12 минути в Европа се купува по една бройка. От марката отчитат повече от 19 000 заявки за неговото придобиване в Европа. 

С множеството иновативни системи на борда си и автономен пробег от 378 километра (NEDC), наследникът на най-продаваната електрическа кола в света се превръща и в най-технологичната масово произвеждана.

Новият LEAF е с основни габарити дължина 4480 мм, ширина 1790 мм и височина 1535 мм, а междуосието му е 2700 мм. С тегло от 1535 кг и вместимост за петима, електромобилът е оборудван с литиево-йонна батерия (40 kWh) и електромотор със 150 конски сили и 320 Нм. 

В зависимост от източника на енергия, презареждането на батерията на новия Nissan LEAF може да бъде извършено за 8 часа (6 kW) и 16 часа (3 kW), а при наличие на система за бърз заряд, 80% се достигат само за 40 минути. 

Основен акцент екипировката на новия LEAF е високотехнологичната система ProPILOT, която гарантира автономно управление в една лента при движение по магистрални пътища. Тя се задейства с един единствен бутон, след което тя е в състояние да поеме управлението, ускоряването и намаляването на скоростта, което е отлично решение по време на дълги пътувания или характерните за американските и основните европейски високоскоростни пътища километрични задръствания. 

През следващите няколко години, технологията ProPILOT, която е част от по-голямата Nissan Intelligent Mobility комбинирана система за безопасност, ще бъде непрекъснато развивана и подобрявана, като ще предлага все по-високо ниво на автономност. Крайната цел е постигането на автономно движение и в градски условия, с безопасно преминаване през кръстовища.

С нанесени промени след премиерата си на токийското изложение, европейски дебют на щанда на Nissan прави и концептуалната разработка IMx KURO, която ни дава възможност да надникнем в близкото бъдеще на марката и в частност това на електрическите й кросовъри.