Начало Автомобили Nissan Note – нов стандарт за достъпна технология

Nissan Note – нов стандарт за достъпна технология

113
0
Nissan Note

Давайки старт на вълна от дръзки нови модели от Nissan, изцяло новият Note за Европа ще направи световния си дебют на 5 март по време на автомобилното изложение в Женева. Следвайки стъпките на новаторските Qashqai и Juke, Note поставя стандарта за модерна технология, предложена в достъпен малък автомобил. Той е истински претендент в В-сегмента, който ще предефинира клиентските очаквания. Използвайки изцяло иновативния подход на Nissan към дизайна и инженеринга, моделът надгражда силните страни и ценностите на своя предшественик.

Проектиран е да отговори напълно на изискванията на днешния клиент на автомобил от В-сегмента. С извършена инженерна и развойна работа в Nissan Technical Centre Europe (NTCE) във Великобритания и Испания и набиращо скорост производство в Nissan Manufacturing UK(NMUK) в Съндерланд, новият Noteе създаден, за дапасне перфектно на нуждите на днешния клиент на малък автомобил.

Освен това той продължава традицията Nissan да предлага дързък дизайн и вълнуващи нови технологии в нови сфери от пазара. Клиентите ще се възползват от пакет от иновативни функции, свързани и полезни в ежедневното шофиране.

В новия Note световен дебют в сегмент В прави новата Safety Shield система на Nissan – пакет от технологии, които преди са били предлагани в по-скъпи модели от премиум сегмента. Пакетът Blind Spot Warning, Lane Departure Warning и новаторската Moving Object Detection предлагат ново в класа ниво на подпомагащи водача системи при управление. И трите системи работят на база информация от задната широкообхватна камера, която осигурява ясен образ, без значение какво е времето, благодарение на вградена функция за измиване и изсушаването й. Това е и първият автомобил в сегмент В, който предлага Around View Monitor (AVM) – широко признатата система на Nissan, подпомагаща паркирането, която разчита на мулти-камера с 360 градусов изглед, осигуряващ ясна видимост около автомобила. В допълнение на това автомобилът е с вградена последната версия на навигационната система Nissan Connect, включително всичките й услуги за свързване.

Текущите разходи ще са също така привлекателни, тъй като изцяло новият Note е екипиран стандартно със stop/start система, подпомагаща ниските вредни емисии CO2 от само 95 г/км. Тази ефективност е в унисон със сериозни динамични параметри, осигурявани от съвременни бензинови и дизелови двигатели, както и със сигурно и ангажиращо пътно поведение, специално настроено за европейските пътища.

Новият Note изпълнява много важна роля в нашата моделна линия, комбинирайки истински интелигентен дизайн с технология, която никога преди не е била предлагана в сегмент В. Използвахме дизайна и инженерната иновация, за да направим премиум иновациите достъпни — обясни главният маркетинг мениджър на Nissan за Европа Джералдин Ингам.

Цените и спецификациите ще бъдат разкрити малко преди европейския пазарен дебют на Note през есента на 2013 г.