Начало Автомобилни новини Nissan NP300 Navara вдига летвата при пикапите

Nissan NP300 Navara вдига летвата при пикапите

41
0

Изцяло новият Nissan NP300 Navara поставя нов еталон в сектора на 1-тонните пикапи, комбинирайки най-доброто от огромния опит на Nissan в сегмента на кросоувърите и над 80 години опит в създаването и производството на здрави и умело проектирани пикапи. 

Подобряване на комфорта и качеството, запазване на всепризнатите офроуд способности на NP300 Navara, издръжливост и товароносимост – това са били основните цели при проектирането на новия автомобил. Новият модел е изцяло нова версия на предишното поколение, със здраво шаси, което въвежда редица инженерни новости, проектирани, за да подобрят допълнително управляемостта и практичността. И използвайки същата кросоувър ДНК, която е основа при създаването на водещите в класовете си Qashqai, X-Trail и Juke, новият NP300 Navara внася ново ниво на качествена изработка, стил, комфорт и качество, характерни за леките автомобили, както и нови технологии на пикап пазара. 

Въвеждането на първата за пазара 5-годишна или 160 000 км заводска гаранция, е допълнително доказателство за сигурността на новия NP300 Navara, осигурявайки допълнително спокойствие за клиентите. 

Пътно поведение и управление

Подобряването на финеса и осигуряване на удоволствие от шофирането, аналогично с това на кросоувър, бе ключов елемент от развитието на NP300 Navara. За да постигне това, без да компрометира всепризнатите офроуд качества на автомобила, Nissan проектира напълно ново многораменно задно окачване за модела Double Cab, като така осигури съществено подобрен комфорт и управление. Освен това то е с 20 кг по-леко от предишната конструкция с листови амортисьори. 

King Cab може да се похвали със съществено актуализирана версия на окачването с листови амортисьори, в сравнение с модела от предишното поколение. Основните му компоненти тежат със 7 кг по-малко от тези на предишната конструкция и осигурява на King Cab 3,1% подобрение на ъгъла на заход на задните колела, като осигурява и намаление на шума от движението по пътя. 

Технология

Редом с иновативното развитие на Nissan, новата NP300 Navara представя гама от нови технологии. В сектор, който традиционно трудно усвоява последните технологични разработки по отношение на комфорт и безопасност, той поставя нов еталон за достъпна технология в автомобила. Around View Monitor и Forward Emergency Braking (FEB) са уникални за сегмента на пикапите и осигуряват на клиентите по-нови технологии, отколкото някога сме виждали в пикап. Допълнителни функции за комфорт и удобство включват Круиз контрол, Hill Descent Control (HDC) и Hill Start Assist (HSA), като всички те са разработени, за да отговорят на специфичните изисквания на клиентите на NP300 Navarа. Същото важи и за безключовото влизане в автомобила, камерата за движение на заден ход и паркинг сензорите. 

Интериор

Напълно промененият дизайн на интериора осигурява първокласно пътуване. Всеки елемент в кабината е бил оптимизиран, за да предложи възможно най-доброто качество, комфорт, простор и практичност за водача и пътниците.

Сглобката на арматурното табло е променена цялостно, с изваян облик, който увеличава пространството в купето и дава чувство за простор. Предните седалки с опора за гръбначния стълб предлагат подобрена ергономия и по-висока бдителност. Подобно на бестселъра Qashqai те са проектирани по технологии на NASA.

Допълнителни характеристики включват двузонов климатик за моделите King Cab и Double Cab, както и нова вентилация и дизайн на седалките отзад, които да гарантират комфортна среда за пътуването на пътниците. 

Eкстериорен дизайн

Проектиран и конструиран за специфичните изисквания и предпочитания на европейския пазар, и произвеждан в Европа, NP300 Navara, във версии King Cab и Double Cab, е проектиран да предложи внушителен и същевременно спортен дизайн, с микс от изпъкнали и вдлъбнати повърхности, които осигуряват цялостен динамичен и дързък вид. Характерната V-образна радиаторна решетка на Nissan и изпълнените във формата на бумеранг LED дневни светлини, осигуряват отличителните дизайнерски елементи на Nissan. 

Двигатели и трансмисии

Новият 2,3-литров dCi двигател на NP300 Navara е с до 24% по-ефикасен спрямо двигателя, който заменя, и е най-чистият и най-икономичен в класа си. Предлаган в две версии, с мощност 118kW и 140kW, най-мощната версия въвежда за пръв път битурбо технологията и осигурява изключително ниски експлоатационни разходи, допълнени от съществено намаляване на CO2 eмисиите. 

Добрите двигатели се нуждаят от добри трансмисии. Новият NP300 Navara отново е превъзходен в това отношение. Моделът ще бъде лансиран с избор от две- или четири задвижващи колела и избор между стандартната 6-степенна механична или 7-степенна автоматична скоростна кутия. 

Както клиентите вече свикнаха да очакват, новата NP300 Navara е толкова способна извън пътя, колкото е на пътя. Системата за задвижване на четирите колела надгражда системата, монтирана в предишното поколение на модела, и осигурява уверено сцепление по неравен терен. 

Полезен товар и теглителна сила

Знаейки, че собствениците на пикапи искат техните автомобили да заслужат доверието им, товароносимостта и капацитета на теглене на NP300 Navara е подобрена в цялата гама. С полезен товар от над 1 тон в цялата гама на модела и впечатляващ капацитет на теглене от 3500 кг, новата NP300 Navara е готова за най-трудните и взискателни задачи или развлечения. 

Самият товарен отсек е дом на още иновации от страна на Nissan. Те идват под формата на всепризнатата C-канална система за товарене. Със специални релси върху гърба на кабината и двете страни на товарния отсек, собствениците разчитат на пълна гъвкавост, когато трябва да се обезопасят уязвими товари. Тъй като скобите се плъзгат по продължение на С-образните релси, дори и товарите с най-необичайни форми могат да се обезопасят без никакви проблеми. 

За да помогнат още повече на собствениците, товарният леген на новия Double Cab е с 67 мм по-дълъг от предишния модел и има най-дългата дължина от 1578 мм в класа. Товарният леген на King Cab е дълъг 1788 мм. 

Понз Пандикутира, Директор LCV за Nissan Europe, коментира: “След като произведохме първия ни Pick-Up през 1935, над 14 милиона клиента в 180 държави по света свикнаха да разчитат на пикапите Nissan, за да превозват своите семейства, колеги и товари, понякога в най-трудните терени. Пикапите Nissan често са били живителната сила в своите общности и доверен работен партньор за бизнес и търговия. Сега, в своето 12-о поколение, ние впрегнахме този опит и обратната връзка от нашите клиенти, за да разработим новия Nissan NP300 Navara, който поставя нов стандарт по отношение на динамика, изисканост, удобство и текущи разходи в сегмента.” 

Новият NP300 Navara, със своя впечатляващ набор от динамични характеристики, безопасност, технологии, комфорт и функции за удобство, свързани с ефикасни експлоатационни разходи, превръщат този автомобил в идеалния партньор за работа и свободното време. 

Напълно новата NP300 Navara ще направи своя европейски дебют по време на Автомобилен салон Франкфурт на 15 септември, когато ще бъде разпространена допълнителна информация. Окончателните технически характеристики и цени ще варират в зависимост от пазара и ще бъдат обявени по-близо до датата на лансиране на модела.