Начало Автомобили Nissan отбеляза повече от 50 000 продадени LEAF

Nissan отбеляза повече от 50 000 продадени LEAF

25
0
Nissan Leaf

Nissan отбеляза повече от 50 000 продадени автомобила от изцяло електрическия модел LEAF. С това колата затвърди позицията си най-добре пласираната от този тип за всички времена.
Собствениците на Nissan LEAF по цял свят вече са изминали дистанция по-голяма от 260 милиона километра, при това без каквито и да било вредни емисии. В Европа 7000 коли излизат по улиците ежедневно. Един от собствениците на модела в Испания е покрил над 43 000 км в рамките на една година. Това е далеч над средната изминавана дистанция за такъв период от време и е доказателство за издръжливостта на спечелилия редица награди електрически модели. Нивото на удовлетворение сред клиентите също е забележително – над 95%, най-високият процент за което и да е возило в гамата на Nissan.
Повишеното търсене на електрически коли е улеснено от увеличаването на пунктовете за зареждане в Европа. Само за последните 12 месеца броят им нарасна от 158 на 601, като те позволяват батериите да се заредят на 80% за около 30 минути. Плановете са да се удвоят до края на настоящата година. Пунктовете се разполагат на ключови места като търговски центрове, паркинги, бензиностанции и т.н.
Nissan LEAF се продава от декември 2010 г. Максималната му скорост е 145 км/ч. Презареждането на батерията от напълно изтощена до 100% отнема осем часа при нормално зареждане.
Моделът получи пет звезди в тестовете на Euro NCAP, което го прави един от най-сигурните на пътя. В оборудването му са включени климатик, сателитна навигация, камера за задно паркиране. Производството на LEAF в Европа започва в Съндърланд (Великобритания) през тази година.