Начало Автомобили Nissan Patrol записа рекорд за Книгата на Гинес

Nissan Patrol записа рекорд за Книгата на Гинес

62
0
Challenge,nissan,Patrol

Patrol Challenge достигна до големия си финал с нов рекорд за Книгата Гинес. В присъствието на Негово превъзходителство д-р Ганем Алхажири, председател на Sharjah International Airport, Nissan Patrol стана притежател на рекорд за Гинес в категорията „Най-тежък обект, теглен от сериен автомобил“, записвайки поредния исторически момент в знаменитото си наследство. Събитието, проведено на Sharjah International Airport, Обединени Арабски Емирства, ни направи свидетели как немодифициран сериен Nissan Patrol издърпва тежащ 170 тона товарен самолет на 50 метра, включително масата на самолета, горивото и товара, размазвайки предишния рекорд с 15 тона. 

Рекордният опит се осъществи с подкрепата на Министерството на гражданската авиация (DCA) на Шаржа и се проведе под патронажа на Негово превъзходителство Шейх Абдула Бин Мохамед Ал Тани, председател на Гражданска авиация – Sharjah International Airport. С цел да изрази благодарността си за неоценимата подкрепа Nissan сподели това отличие с Sharjah International Airport. 

Негово превъзходителство д-р Ганем Алхажири, заяви: „Шаржа играе все по-важна роля в международното начинание в Близкия изток и изборът на Nissan на Sharjah International Airport за поставянето на рекорд, достоен за Книгата на рекордите Гинес, е още едно доказателство за нарастващото бизнес значение на емирството. Честитим постижението на Nissan и очакваме с нетърпение бъдещите й иновативни кампании.” 

Коментирайки този емблематичен момент, г-н Самир Черфан, управляващ директор на Nissan Middle-East, заяви: „Днес Nissan празнува пореден забележителен ден в Близкия изток със своя втори Рекорд на Гинес в последните осем месеца. Когато започнахме този проект, ние насърчихме хората от Близкия изток да измислят следващото и върховно изпитание за Героя на всички терени, Nissan Patrol. Поразителната реакция бе вдъхновение за днешните исторически събития и ние благодарим на всички, които участваха, както и на Негово превъзходителство и Sharjah International Airport за тяхното безценно сътрудничество. 

“Постигнатият тук световен рекорд на Гинес за Nissan Patrol ни мотивира да гарантираме, че предлагаме „Иновация, която вълнува“ във всичко, което правим в Близкоизточния регион.” 

Nissan Patrol Challenge стартира през 2012 и покани хората от региона да споделят онлайн своите големи идеи за това как са мечтали да използват този емблематичен автомобил. Така феновете бяха поощрени да проектират иновативен тест за Patrol и да си дадат шанс за спечелване на неповторимо пътуване до Япония и други големи награди. 

Резултатът от това успешно състезание доведе до вчерашния Рекорд на Гинес, когато Nissan Patrol безплоблемно изтегли Ilyushin Il-76 с обща маса от 170 тона. В съответствие на неукротимата репутация на Героя на всички терени, Ilyushin Il-76 също е известен като един от най-здравите товарни самолети в света, проектиран да доставя товари като каца и излита на и от едни от най-екстремнитеусловия в света. 

Г-н Салех Ал Аруд, Председател на RUS Aviation, която компания достави Ilyushin IL-76 за рекордния опит, коментира: „Успешната компания винаги приема предизвикателствата – правейки изключителното да изглежда като нещо нормално, и задавайки своите собствени предизвикателства. За нас е удоволствие и чест да бъдам част от Nissan Patrol Challenge и атаката на Рекордите Гинес, и сме изключително доволни, че събитието се проведе в Обединените Арабски Емирства – визионерска страна, в която положителното отношение прави възможно постигането на всичко”. 

Nissan Patrol има богато наследство в Близкоизточния регион като един от най-емблематичните в света офроуд автомобили, като в серийно производство (без прекъсване) е от 50-те години. Първият Nissan Patrol в Близкия изток пристига в Кувейт през 1956 и оттогава този върховен израз на лична свобода откри безброй местни фенове. Nissan Patrol си изгради репутацията на един от най-издръжливите, надеждни и способни офроуд автомобили на пазара. Много купувачи на Patrol в Близкия изток са изключително лоялни към модела. В действителност, много хора гледат на Nissan Patrol като на част от семейството си, предавайки го през поколенията.