Начало Автомобили Nissan помогна на най-силния мъж в света да запише нов световен рекорд...

Nissan помогна на най-силния мъж в света да запише нов световен рекорд за Гинес

85
0

Зидрунас Савицкас, най-силният мъж в света, записа нов световен рекорд за Книгата на рекордите Гинес с помощта на Nissan.

Литовецът записа постижение в категорията „Най-много издърпани от един човек автомобили“. Савицкас изтегли 12 нови автомобила Nissan Note, чиято обща маса е 12 941 кг.

Савицкас, петкратен шампион в „Най-силният мъж в света“ и смятан от мнозина за най-великия за всички времена в сериите, имаше на разположение само един опит, за да запише новия световен рекорд. Носещ специално подготвени за целта ремъци и въжета, с които бяха вързани 12-те автомобила Nissan Note, той ги изтегли на разстояние пет метра, като направи това за зашеметяващите 32,9 секунди.

Независимо от 45-те литра повече товарно място, напълно новият Nissan Note е 21 кг по-лек от предшественика си. За информация – Савицкас тежи зашеметяващите 170 кг! Nissan Note има и достатъчно пространство в областта на краката, като в него да може да седне човек, висок 1,91 метра.

Савицкас получи официален сертификат от „Гинес“, връчен му от Джак Брокбанк, с което официално се потвърди това голямо постижение на силния мъж.

Публиката стана свидетел не само на рекордния опит, но получи възможността да се полюбува на напълно новия Nissan Note. Лансиран по-рано тази година и произвеждан в завода на Nissan в Съндерланд, Великобритания, новият Note поставя нови стандарти с новаторски за сектора технологии, практичност, дизайн и съотношение цена-качество. Проектиран да отговори на уникалните изисквания на европейския пазар, новият PureDrive 1,2-литров турбо двигател с 98 к.с. на Note, куплиран с 5-степенна механична предавателна кутия, дава на водачите подобрени CO2eмисии (99 г/км), повишен въртящ момент и отлична икономичност, но дори този двигател с принудително пълнене не бе в категорията на най-силния мъж на планетата в това предизвикателство!

В Nissan харесваме да поставяме рекорди и винаги се целим високо. Щастливи сме, че можахме да помогнем на Зидрунас да запише нов световен рекорд и да видим толкова много хора, които го подкрепят – каза Таина Еркила, директор комуникации на Nissan Nordic Europe.

След приключването на рекордния опит Савицкас коментира, че вече има планове да изтегли 20 Nissan Note1

Опитът за световен рекорд е втори през тази година, в който Nissan влиза в рекордните анали. През август компанията помогна на Electric Vehicle Union и на Norwegian EV Assocation да запишат рекорд за Гинес, когато 260½ eлектрически автомобила бяха едновременно в движение, основната част от които Nissan LEAF, включително Nissan Half LEAF.