Начало Автомобили Nissan представи напълно новия X-Trail във Франкфурт

Nissan представи напълно новия X-Trail във Франкфурт

48
0
Nissan X-Trail

Мускулест, модерен и екипиран с технологии, новият Nissan X-Trail направи световния си дебют по време на автомобилен салон Франкфурт 2013. Основаващ се на уважаваното 4х4 наследство на Nissan, но добавяйки водещо в света ноу-хау в сегмента на кросоувърите, новият X-Trail предефинира сегмента на компактните SUV. Щатската версия се нарича Nissan Rogue.

Автомобилът е замислен като масов световен продукт и изграден на съвместно разработената от Nissan и Renault платформа Common Module Family (CMF). Плановете са да се продава в 190 държави по света.

Едновременно с подобряване на възможностите на предшественика за минаване през всякакви терени, новият X-Trail черпи вдъхновение от водещите в сегмента на кросоувърите Qashqai, Juke и Murano, за да бъде създаден върховният, всесезонен, способен, модерен семеен автомобил. Той е също толкова здрав и завършен като предшественика си, но добавя кросоувър стил и ефикасност, вълнуващ дизайн, иновативна технология и изключителен комфорт в ожесточената конкуренция на C-SUV пазара.

X-Trail ще се произвежда в девет различни завода по света. След световния си дебют той ще бъде лансиран през първата четвърт на 2014, а световните му продажби започват през юли догодина. В световен мащаб предшественикът му бе един от най-продаваните модели на компанията. Новият модел се очаква да направи значим принос към Nissan Power 88, средносрочният бизнес план на компанията, покриващ фискалните години 2011-2016.

Дизайнерското резюме зад новия X-Trail е трябвало да съчетае плавните и стилни линии на модерен кросоувър с мощното излъчване на типичен SUV. Вместо грубите, правоъгълни форми на предишното поколение, новият X-Trail предлага премиум и динамично излъчване. Изваяни мускулести линии създават откроим силует, обрамчен от елегантни извивки и високи колесни арки, като се открояват редица характерни за дизайна на Nissan елемента. Такива са „бумеранг“ задните светлини, структурираните фарове с LED дневни светлини и характерната форма на D-колоната. LED фаровете – за късите и дългите светлини – са стандартни за високите нива на оборудване, докато 19-цоловите лети джанти също дават внушителен външен облик на новия X-Trail.

Новият X-Trail ще е един от най-новаторските автомобили на пътя, когато стартират продажбите му следващата година. Тази кола е първият модел, който ще се възползва от последното поколение навигационна и инфотейнмънт система NissanConnect. Водачите ще могат да се възползват от обширен пакет от асистиращи функции, съставляващи системата Nissan Safety Shield на X-Trail.

Новата навигационна система NissanConnect е една от първите примери за инженерна иновация от страна на Nissan. С достъп до предвидена гама от приложения за музика, социално общуване, забавление и пътуване, чрез голям, 7-инчов цветен сензорен дисплей, новата NissanConnect е перфектното решение за новия X-Trail.

В съответствие с водещите в класа стандарти, поставени от предишното поколение, новият X-Trail възприема електронната 4х4 задвижваща система на Nissan, ALL MODE 4x4i. Контролирана от въртящ се бутон върху централната конзола, тя предлага избор между предно предаване, режим Auto или Lock, предлагащ постоянно 4х4 задвижване.