Начало Автомобили Nissan представи таксито на бъдещето в Ню Йорк

Nissan представи таксито на бъдещето в Ню Йорк

202
0
нисан,Ню Йорк,такси

Символът на Ню Йорк – жълтите таксита – ще променят изцяло външния си вид в най-скоро време.
Nissan представи автомобилът, който до 2018 г. ще измести сегашните модели от улиците на мегаполиса.
Още през следващата година NV200 Taxi ще тръгне из града и на първо време ще работи съвместно с познатите на всички „йелоу кеб“ Ford Crown Victoria, Ford Escape Hybrid и Toyota Sienna, от които в момента е съставен таксиметровия парк на Ню Йорк.
Както разказал на презентацията шефът на Nissan Карлос Гон, замяната на жълтите таксита с продукт на японската компания е мощен рекламен ход. Вече се разглеждат възможности за използване на тези автомобили като таксита и в други градове.
Според кмета на мегаполиса Майкъл Блумбърг, новото такси ще бъде най-безопасният и комфортен автомобил за тези цели в света и без съмнение ще се превърне в новия символ на Ню Йорк.
Боядисаният в ярко жълто Nissan NV200 е оборудван с панорамен покрив, мултизонален климатик, вътрешно осветление, позволяващо на пътника да чете по време на пътуване, както и портове за зареждане на мобилни телефони, лаптоп и таблет. За тапицерия на седалките е използвана противомикробна материя, от която се отстраняват бързо и всякакви миризми.