Начало Автомобили Nissan ще има две премиери на пловдивския техническия панаир

Nissan ще има две премиери на пловдивския техническия панаир

71
0

Две вълнуващи премиери ще представи Nissan по време на тазгодишния пловдивски технически панаир – новите Nissan Note и новият Nissan Micra. Традиционно на щанда ще бъдат изложени и Nissan Juke, Nissan Qashqai, Nissan Pathfinder и Nissan Navara. Изложените модели ще бъдат съпътствани и със специални промоционални условия, сред които преференциална лихва от 3,33% за всички модели на марката, специални отстъпки, стигащи до 14 000 лева, както и промопакети с аксесоари и възможности за персонализация на Nissan Juke.

Micra, един от най-значимите модели в историята на Nissan и основата, върху която се гради настоящият успех на компанията, премина редица подобрения. Промените са значителни и те надхвърлят това, което обикновено представлява фейслифтът в средата на жизнения цикъл на модела. И въпреки, че ревизираният модел се базира на популярното четвърто поколение „К13“ градски автомобил, Nissan го нарича „Новата Micra“.

Освен изцяло новият дизайн на предната и задната част – допълнени с промени по металните панели – новата Micra е била подложена и на значителна промяна в интериора. Има нови технологии, нова централна конзола, нова тапицерия, нови материали плюс аудио USB and Aux-in входове. В зависимост от версията, автомобилът е оборудван с ново мултимедийна навигационна система, която сега е с по-голям екран. Допълнението за екстериора са два дръзки нови цвята и нови 15-цолови лети джанти.

Nissan е разширил и опциите за персонализация на Micra, позволяващи на собственика да създаде своя собствена уникална Micra. Промените, редом с широко приетите от клиентите динамични параметри и управление, подсилват и разширяват привлекателността на най-малкия автомобил на Nissan. В сърцето си обаче, новата Micra остава вярна на дизайнерския етос, оформил категоричния малък автомобил, когато бе лансирана оригиналната Micra – преди 30 години и над 6 млн. продадени автомобила.

Новата Micra продължава да бъде не само забавна за каране и, благодарение на компактния си диаметър на завой – лесна за паркиране, но също така и една от най-технологичните малки коли на пазара.

Сред характеристиките й спадат високоефективният двигател с директно впръскване и турбо (DIG-S) бензинов двигател, нейният иновативен, достъпен и истински полезен Parking Slot Measurement, който насочва водача в тесни паркоместа, и I-Key, който предлага не само безключов достъп в автомобила, но и безключово стартиране на двигателя. С новия си вид, всеобхватни подобрения и по-високо качество, новата Micra ще надгражда успеха на настоящата Micra, представена на европейския пазар преди три години. Подчертавайки значимостта за компанията, тя е третият най-продаван модел в Европа след Qashqai и Juke.

Новият Note пък бележи важен етап в развитието на гамата малки автомобили на Nissan. Предлагащ всичко – дори и повече от това, което купувачите в B-сегмента искат – сега Note внася свежи идеи и пакет от полезни, използваеми технологии за още по-широка аудитория.

Nissan се превърна в синоним с развитието на полезна и целенасочено създадена за ежедневна употреба технология – вярвайки, че премиум качествата не трябва да бъдат запазени само за престижни модели, на завишени цени. Новият Note пренася тази смела философия на ново ниво с широк спектър от нововъведения, които правят живота по-безопасен и по-комфортен за шофьорите.

Nissan Safety Shield прави европейския си дебют в Note. Опростена като концепция, но въпреки това много усъвършенствана по отношение на дизайн и инженеринг, тя се състои от пакет от технологии, интелигентно внедрени, за да предложат конкретни реални ползи. Blind Spot Warning, Lane Departure Warning и усъвършенстваната система Moving Object Detection се комбинират, за да предложат ново ниво на помощ на водача.

Системата не само осигурява повече информация на шофьора, но също така демонстрира дизайнерските и инженерни умения на Nissan. Всичките три системи черпят данни от една широкообхватна камера, монтирана в задната част на автомобила. След като и трите Safety Shield технологии разчитат на монтирана върху задната врата камера, поддържането на ясна видимост от това устройство е от първостепенно значение. Инженерите на Nissan са разработили най-доброто решение – вградена в камерата измиваща и подсушаваща система, използваща компресирана въздушна струя за изсушаване на обектива, демонстрирайки дълбочината на иновацията, внедрена в новия Note. Safety Shield предлага на водачите на Note множество ползи. Не само че осигурява по-голяма сигурност по време на движение, тя дава по-голяма увереност при маневриране – спокойствие от това, че системата ще помогне при откриване на скрити опасности. Това значително намалява риска от случайни удари и надрасквания, които обикновено изискват посещение в сервиза, помагайки по този начин да се запазят на ниско ниво общите експлоатационни разходи.

Друга технология, появяваща се за пръв път в сегмента чрез новия Note, е Around View Monitor. Получилият широко одобрение асистент за паркиране, предлагащ многокамерен изглед, предоставя ясен поглед към областта около автомобила. Тази усъвършенствана, но лесна за употреба система улеснява маневрирането при паркиране – допълнително минимизирайки риска от случайна повреда на колата.

Новия Note се задвижва от гама високоефективни двигатели, които комбинират ниски експлоатационни разходи със силна динамика. Ще се предлагат три агрегата: 1,2-литров бензинов с 80 к.с., 1,2-литров турбо DIG-S с 98 к.с. и 1,5-литров турбодизелов dCi с 90 к.с. Всички варианти са оборудвани стандартно със Stop/Start система и записват емисии на CO2 от едва 95 г/км за дизеловия и 99 г/км за бензиновия двигател. Комбинираният разход на гориво варира от 4,7 л/100 км за 1,2-литровия бензинов двигател с 80 к.с. до 3,6 л/100 км за 1,5-литровия dCi.