Начало Автомобили Nissan стартира нов уникален проект с Juke

Nissan стартира нов уникален проект с Juke

37
0

Nissan започна нов проект, свързан със социалните медии, който ще даде на феновете на автомобилния спорт уникален достъп до работата в екипа Nissan Motorsport. Компанията ще произведе специален Juke със свой собствен Skycam хеликоптер. Запалянковците ще вземат участие в създаването на специален инструментариум за проследяване, анализ и повишаване представянето на автомобила, като ще имат възможност да се включат дори в решението за окончателно име на проекта.

Уникалната по рода си кола ще продължи традициите на Nissan в иновациите. Проектът е със специален ментор – бившия пилот от Гран при Джони Хърбърт. Той вече покани феновете да споделят идеите си и да помогнат за събирането им посредством социалните мрежи. В Туитър се използва хаштаг #jukeride. От всички постъпили варианти Хърбърт ще избере десет стажанти, които активно ще участват в процеса на конструиране, използвайки собствените си акаунти и последователи, за да решават въпроси като например това какви технологии да се вложат в автомобила.

През следващите три месеца ще трансформираме Juke от компактен кросоувър в изключително технологично средство за проследяване, анализ и подобряване на пътното поведение. Вълнуваме се много, че ще работим с Джони и някои от най-запалените ни фенове, за да създадем една от най-високотехнологичните коли в света – коментира генералният мениджър маркетинг и комуникации на Nissan Европа Гарет Дънсмор.

Самият Джони Хърбърт бе категоричен, че този автомобил ще е един-единствен по рода си.

– Той ще има собствен хеликоптер, екипиран с камери, даващи безпрецедентен поглед към управлението. Много съм развълнуван, че участвам в проекта и че помагам на отбора да създаде нещо, което наистина ще помогне за напредък в представянето – каза още Хърбърт.