Начало Автомобили Nissan свалиха цената на Leaf с 3000 евро

Nissan свалиха цената на Leaf с 3000 евро

57
0
Nissan Leaf

Nissan обявиха, че свалят 3000 евро от цената на изцяло електрическия си модел Leaf за Европа. Компанията първоначално намали стойността за САЩ с 6400 долара, след което направи същото и с версията за Стария континент.

Това е част от усилията на автомобилния производител на глобално ниво да направи Leaf по-достъпен на трите си основни пазара – Европа, САЩ и Япония.

Мощността в автомобила идва от компактен електрически мотор (107 к.с.), задвижващ предните колела. Автомобилът достига максимална скорост над 145 км/ч. В New European Driving Cycle (NEDC) пък може да измине 175 км.

Зареждането в нормалната електрическа мрежа отнема осем часа, но има вариант за до 80% заряд за само 30 минути – в Европа непрекъснато нараства броят на станции, където това е възможно. Моделът е с добро оборудване и има 5 звезди от краштестовете на Euro NCAP.

Производството на колата започва тази пролет в завода на Nissan в Съндърленд (Великобритания).

Leaf бе представен през 2011 г. и от тогава до момента около 50 000 броя от електрическото возило са продадени по цял свят.

Няма съмнение, че Nissan Leaf е революция, а потребителите вече вярват, че движението, при което не се отделят вредни емисии, вече е възможно сега, а не в бъдеще – заяви старшият вицепрезидент на Nissan Europe Пол Уилкокс. – Целта на Nissan с Leaf винаги е била колата да достигне до възможно най-много клиенти. Намалението на цената подчертава отдадеността ни на тази кауза и още повече автомобилисти ще повярват във възможностите на модела.