Начало Автомобили Nissan създаде най-голямата Зорб топка – с автомобил!

Nissan създаде най-голямата Зорб топка – с автомобил!

66
0

Nissan създаде най-голямата работеща Зорб топка в света, в която се е приютил цял Nissan Note.

Зорб топката е съставена от две секции – вътрешна и външна, като помежду им има слой въздух. Произвежда се от леки, пластични материали, но задължително прозрачни. В някои от вариантите във вътрешния балон има колани за подсигуряване на водача, в други е оставена свобода на движение. Практикуваната с такива топки дейност се нарича зорбинг и се заражда в Нова Зеландия.

Nissan промотираха своята Safety Shield Technology с топка с диаметър шест метра и обиколка от повече от 18 метра. Топката бе кръстена „CarZorb” и успешно се изтъркаля по хълмовете.

CarZorb-ът бе предварително тестван в свръхсекретна военна база във Великобритания преди вътре да се настани Nissan Note. Създаването му отне повече от два месеца, теглото му нахвърли 1 тон.

Nissan Note е оборудван с редица иновативни технологии, създадени да направят управлението на автомобил по-сигурно и безопасно. Комбинацията от Lane Departure Warning, Blind Spot Warning и Moving Object Detection (съответно – предупреждение за напускане на лента, предупреждение за сляпо място и засичане на движещ се предмет) създава Nissan Safety Shield. Системата е допълнена с 360-градусова мониторна технология, разчитаща на самопочистваща се задна камера.