Начало Автомобили Nissan запазват отношения с Chrysler

Nissan запазват отношения с Chrysler

47
0

Преди Chrysler да имат каквито и да е отношения с Fiat, американският концерн вече имаше споразумение с Nissan по отношение на сделки за размяна на платформи и съвместно развитие.

По този повод Nissan потвърдиха, че алиансът между Chrysler и Fiat няма да афектира настоящите им отношения с американския производител. В края на краищата има преговори за съвместни проекти между Nissan и Chrysler.

Говорител на Nissan каза, че компанията му планира да продължи работата върху трите проекта, които са обсъждани с Chrysler. Освен това не се изключва възможността и за бъдещите споразумения.

”Оставаме в отворени към Chrysler и ще видим как ще се развият отношенията ни на базата на резултата от бъдещите ни планове” – казва той.

Трите проекта включва предоставяне от страна на Nissan на две малки коли към Chrysler през 2010 година. Едната от малките коли ще бъде базирана на настоящия Nissan Versa, докато другата ще бъде уникален хечбек, базиран на собствения концептуален модел Dodge Hornet от 2006 година. И двата модела се очаква да бъдат пуснати следващата година. Съответно Chrysler ще снабдяват Nissan с пълноразмерни пикапи, за да се замени настоящият Titan. Това също ще стане от 2010 година.