Начало Автомобили Nissan се отправя към бъдещето по време на салона в Женева

Nissan се отправя към бъдещето по време на салона в Женева

38
0

Съвременните технологии и бъдещи иновации на Nissan са под светлините на прожекторите по време на тазгодишния автомобилен салон в Женева. За пръв път Nissan представя своята Intelligent Mobility визия и кани за европейски дебют своя IDS Concept.

Щандът на Nissan представя динамичната визията на марката за развитието на мобилността и вдъхва живот на технологиите от бъдещето. От бърз поглед към Intelligent Drive System на Nissan – до изследване на поразителния дизайн и стайлинг на новите Premium Concept кросоувъри на марката, щандът отново потвърждава защо Nissan е един от най-вълнуващите и модерно мислещи брандове в индустрията.

Преследвайки целта си за нулеви вредни емисии и нулеви фатални инциденти на пътя, визията “Intelligent Mobility“ на Nissan е създадена да насочва продуктовото и технологично развитие на марката. Визията отговаря на критични за компанията въпроси относно това как се задвижват и управляват автомобилите и как се интегрират в обществото.

Три иновационни стълба стоят в основата на Nissan Intelligent Mobility:

– Nissan Intelligent Driving – представен от Piloted Drive (PD)

– Nissan Intelligent Power – представен от електромобилите (EV)

– Nissan Intelligent Integration – представен от технологията за двупосочен пренос на електроенергия (V2G)

Тази Intelligent Mobility визия се доказва в IDS Concept, който прави своята европейска премиера на автосалона в Женева. Представяйки визията на Nissan за бъдещето на електрическите автомобили и автономното управление, IDS Concept привлича светлините на прожекторите със своята силно еволюирала EV технология, силно развито аеродинамично представяне, вълнуващо ускорение и сложни AI (изкуствен интелект) способности.

Предопределен да революционизира връзката между водач и автомобил, този концептуален модел доказва, че Nissan отново застава в челните редици на автомобилната технология – разработвайки практични, реално приложими технологии за автономно шофиране.

Никъде това не е по-добре илюстрирано, отколкото във всепризнатия кросоувър Nissan Qashqai. Nissan Qashqai ще бъде първият автомобил на компанията в Европа, който ще бъде оборудван с технологията Piloted Drive, когато слезе от поточната линия през следващата година. Произвеждан в най-големия завод на Nissan в Съндърланд, Великобритания, обновеният Qashqai ще бъде оборудван със “single-lane control”, функция, която позволява, в рамките на специфични скоростни параметри, автомобилът да се движи автономно и безопасно в натоварения трафик на магистралите.

От технологиите Piloted Drive до чисто ново усещане за премиум стайлинг, Автомобилен салон Женева е платформа и за дебюта на „Premium Concept“ кросоувъритена Nissan. Nissan представя две впечатляващи специални версии на най-продаваните си кросоувъри, Qashqai и X-Trail. Взимайки настоящите модели като отправна точка, Nissan изследва как чрез по-премиум и по-динамичен дизайн може да подобри и повиши привлекателността на своята всепризната кросоувър гама в бъдеще.

От начина на изразяване на дизайнерския език на Nissan, до използваните усъвършенствани материали, двата автомобила предлагат свежа интерпретация на широкоразпространената привлекателност на премиум кросоувърите на Nissan. Имайки предвид концепцията за градски изследовател, всеки Premium Concept е с уникално изпълнение и е така проектиран, че да привлича много различни клиенти.

Присъствието на Nissan на Автомобилен салон Женева идва в шестата поредна година на ръст и най-добрите продажби в Европа на марката, с реализирани 715 623 автомобила до края на 2015. Запазвайки пазарния ни дял от 4,0%, и увеличавайки продажбите на ключовите ни пазари, включително Испания, Италия, Великобритания и Германия, Nissan продължава да записва нови върхови постижения.

2016 година е крайъгълен камък за производствените заводи на Nissan, тъй като най-големият, заводът в Съндърланд, празнува своята 30-та годишнина, а заводът в Санкт Петербург отбелязва 10 години от своята дейност. Това е допълнително доказателство, че продължаващата инвестиция за заздравяване на местното производство на ключовите пазари, дава своите дивиденти.