Начало Автомобили Няма да има Ауди R8 V12 TDI

Няма да има Ауди R8 V12 TDI

196
0

След близо едногодишен вътрешен дебат, от Ауди официално обявиха, че са взели решение да не привеждат широко одобрявания концептуален модел R8 V12 TDI към серийно производство.

Според изданието ‘Autopress’, високопоставен служител в Ауди е заявил, че в компанията смятат, че модифицирането на R8, позволяващо му да се движи с масивния дизелов двигател, просто ще бъде прекалено скъпо, особено като се има предвид броя на продажбите, които може да реализира такъв модел. За взимането на решението е помогнал и фактът, че продажбите на дизелови двигатели в САЩ определено са доста слаби, а американският пазар поема една трета от произвежданите R8.

Когато се появи за първи път през 2008-ма година на автомобилния салон в Детройт, концептуалният R8 V12 TDI впечатли публиката с агресивните си форми и чудовищните си характеристики. V-образният 12-цилиндров TDI агрегат на модела разполага с мощност от 500 к.с. и въртящ  момент от 1000 Нм. Така колата е способна както да ускори от 0 до 100 км/ч за 4.2 секунди, така и да развие максимална скорост от 300 км/ч.