Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма да има допълнително наказание за Ферари

Няма да има допълнително наказание за Ферари

47
0

Преди малко стана ясно, че тимът на Ферари няма да бъде наказван допълнително за действията на пилотите си в Гран при на Германия.

Toгава след кратка радио-комуникация със състезателния си инженер, Фелипе Маса пусна съотборника си Фернадо Алонсо пред себе си и съответно испанецът взе победата, докато Маса остана втори.

Веднага след това отборът бе глобен със 100 000 щатски долара за нарушаване на член 39.1 от правилата, който забранява заповедите от бокса и член 151с, който забранява на отборите да компрометират спорта по какъвто и да било начин.

Днес тим-шефът на Скудерията – Стефано Доменикали и още няколко официални лица се явиха на изслушване пред световния моторспорт съвет, който разгледа случая от немската Гран при и според агенция Ройтерс на излизане от съдебната зала, шефът на италианската автомобилна федерация – Анджело Стичи Дамиани, е потвърдил, че е било решено на Ферари да не бъдат налагани допълнителни санкции.

На изслушването са присъствали също и шефът на компанията, собственик на комерсиалните права за Ф1 – Бърни Еклестън, както и президентът на ФИА – Жан Тод, но и двамата са отказали коментар на излизане от залата.