Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма връзка между проблемите на Ферари и Заубер

Няма връзка между проблемите на Ферари и Заубер

77
0

Ако човек се загледа в изминалите досега три състезания, би достигнал до заключението, че Ферари имат значителен проблем с надеждността на двигателите си.

В Малайзия двукратният световен шампион Фернандо Алонсо отпадна две обиколки преди края, след като двигателят му мощно изпуши.

Двамата състезатели на Скудерията трябваше да сменят двигателите си в навечерието на Гран при на Австралия, а на Сепанг Педро де ла Роса не успя и да стартира. Както е известно, той кара за Заубер, чийто доставчик са Ферари.

Камуи Кобаяши със своя Заубер С29 също отпадна в Малайзия поради проблем с двигателя. Агрегатите на Алонсо и Фелипе Маса обаче бяха напълно нови.

В крайна сметка се оказа, че няма директна връзка между проблемите на Скудерията и на Заубер. От швейцарския екип съобщиха, че проблемите им се коренят в пневматичната система, докато Алонсо е отпаднал поради внезапна повреда в двигателя.

По този повод смятаме, че ситуацията с двигателите е изцяло под нашия контрол“ – коментира Стефано Доменикали от Ферари.