Начало Други Няма все още споразумение между Мерцедес и Култард

Няма все още споразумение между Мерцедес и Култард

21
0

Вторият тест на Дейвид Култард с кола на Мерцедес за DTM (Немските серии за туристически автомобили) не е индикация, че той ще се състезава в сериите тази година. Това бе казано от спортния директор на Мерцедес Норберт Хауг.

Бившият пилот от Формула 1 кара C-Class на пистата Алгарве тази седмица и въпреки че слуховете за преминаването му в DTM стават все по-интензивни, то Хауг подчертава, че няма подписано споразумение.

Нищо не е финализирано, това в момент са само спекулации. Дейвид се справи добре [в първия тест] и пожела да кара отново“ – коментира Хауг. „Дейвид е добър приятел на Мерцедес и на мен, но това не е причината за теста. Той е фантастичен човек и може да ни даде доста полезна обратна връзка.“

Всичко това започна преди години, когато Дейвид каза, че иска да опита кола от DTM. Според мен за него е важно да знае как се държи една такава кола.

Ако шотландецът получи шанса да кара за Мерцедес в DTM тази година, то вероятно той ще застане зад волана на стара спецификация на C-Class.