Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма заповеди в Браун GP

Няма заповеди в Браун GP

61
0

Все още няма заповеди от бокса в тима на Браун GP, но базираният в Бракли отбор отказа да отрече внедряването на подобна политика по-късно през сезона.

Рос Браун потвърди, че Рубенс Барикело и Дженсън Бътън са се срещнали с него преди Гран при на Турция, за да поискат пълна свобода в състезанието в Истанбул.

В момента Бътън води в шампионата с 26 точки пред бразилския си съотборник, но Браун е категоричен, че засега няма да иска от Барикело да подкрепя лидера в класирането.

„Има фази в началото на сезона, когато не можеш да фаворизираш един пилот и трябва да оставиш нещата да се развиват“ – каза Браун. „Разбира се, към края можеш да достигнеш до етап, в който да вземеш определени решения. И ние може да ги направим, ако е необходимо, но на този етап няма нужда да прибягваме до тях.“

Опасенията на Барикело са основани на шестте години, прекарани във Ферари в сянката на Михаел Шумахер. По време на кариерата си във Ферари Браун бе технически директор на тима и основен стратег.

Но Браун допълни: „Имам късмета да съм печели световни титли, така че сега за мен е важно да спечеля по определен начин.“