Начало Video Nokian помага за укротяване капризите на времето

Nokian помага за укротяване капризите на времето

188
0

Циганското лято продължи необичайно дълго, но скоро зимата ще почука на вратата и шофьорите трябва да се погрижат за подходящи гуми. За да помогне да се справите с капризите на европейската зима, най-северният производител на гуми в света предлага гама висококачествени зимни гуми, на които можете да се разчита. Най-новото попълнение в семейството на зимните гуми на Nokian Tyres за предстоящия сезон е Nokian WR Snowproof, която предлага сигурно и комфортно шофиране.

Nokian WR Snowproof предлага най-висока, съвременна безопасност по време на пътешествията ви през различни зимни условия

Тя осигурява изключителна комбинация между първокласно сцепление и предвидимо, балансирано шофиране. Моделът осигурява отлично сцепление през зимата както на сняг, така и на киша и друга подобна настилка. Стабилното сцепление е базирано на концепцията Alpine Sense Grip. Уникалната каучукова смес Alpine Grip пък гарантира, че гумата ще се представи добре в широк температурен диапазон.

„В тази екологично чиста премиум гума всеки блок на протектора и всяка шарка на грайфера имат конкретна задача, предоставяйки сигурно и комфортно шофиране. Управлението е балансирано и лесно дори при изненадващи условия. Nokian WR Snowproof е с много ниско съпротивление при търкаляне. Това означава по-нисък разход на гориво и по-малко вредни емисии“, обяснява Мартин Дражик, продуктов мениджър в Nokian Tyres за Европа.

Новите гуми се предлагат в категории за скорост Q (160 км/ч), T (190 км/ч), H (210 км/ч), V (240 км/ч) and W (270 км/ч). Размерите в цялата селекция обхващат 55 продукта от 14 до 20 инча. Новите Nokian WR Snowproof са достъпни за потребителите от есента на 2019 г.

Зимната гума Nokian WR SUV 4 е специално разработена за шофьорите на SUV в Централна и Източна Европа. В сравнение с пет различни премиум конкуренти този модел се представя по-добре в страничното сцепление. Има по-добри показатели още при спиране на сняг и лед.

„Многостранните зимни характеристики, отличното управление и специално създадената за SUV конструкция на гумата правят Nokian WR SUV 4 оптималният избор за източно европейската зима“, споделя Дражик.

WR SUV 4 се предлага в категории за скорост H (210 км/ч), V (240 км/ч) and W (270 км/ч), а цялостната селекция покрива 57 продукта от 16 до 21 инча.

Спортната зимна гума WR A4 оптимално съчетава характеристиките за маневреност и надеждно сцепление през зимата

Тя предлага балансирано шофиране за спортни автомобили в бързопроменящи се метеорологични условия. Има изключително ниско съпротивление при търкаляне, по-нисък разход на гориво и по-малко вредни емисии в сравнение с традиционните си конкуренти.

„Свойствата за безопасност на Nokian WR A4, шампион в променливите метеорологични условия, бяха прецизно настроени в тестовия център на Nokian Tyres „Белият ад“ в арктическата зима на Ивало, Финландия. Уникалният метод за тестване на аквапланинг върху киша наличен в тестовата ни писта в Нокия ни позволи да изведем качествата за устойчивост на киша до ново ниво. Отличните свойства върху мокра и суха настилка бяха усъвършенствани на тестовите писти в Германия и Испания“, разказва Дражик.

Селекцията от размери на тази първокласна зимна гума за високопроизводителни автомобили обхваща от 16 до 21 инча и категории за скорост от H (210 км/ч) до W (270 км/ч). Разностранната селекция също включва и размери за модерни електрически автомобили като Tesla Model S.

Продуктовото семейство на Nokian Weatherproof пък предлага една от най-обширните продуктови гами за Централна и Източна Европа в сегмента на всесезонните гуми

Те са предназначени за шофьори, които искат да имат безопасни гуми за сняг и киша, но също така да шофират ефективно и без усилия и през лятото. Върху всички размери от тази серия е отбелязан символът снежинка (3PMSF). Той е индикация, че гумите са официално одобрени за употреба през зимата. Високопроизводителното семейство Nokian Weatherproof слага край на смяната на гуми, която притеснява шофьорите всяка пролет и есен. Революционната концепция All-Weather на Nokian Tyres съчетава надеждна зимна безопасност с прецизна стабилност и сигурно управление.