Начало Автомобилни новини Nokian Tyres с обновени гаранции за гумите си

Nokian Tyres с обновени гаранции за гумите си

125
0

Nokian Tyres започва да предлага специални гаранции за пазарите в Централна и Източна Европа за избрани серии от гумите си. Най-новото попълнение към селекцията от гаранции на Nokian Tyres е валидно до 24 месеца след покупка на нов комплект гуми и носи множество предимства за клиента

„Като признат международен лидер в сегмента на премиум гумите, марката Nokian Tyres е доказана гаранция за качество сама по себе си. Всяка една от гумите ни е с първокласно качество, но непредвидени събития се случват в живота. Затова когато нещо подобно стане, бързото и ефективно решение винаги е полезно“, коментира Мартин Дражик, продуктов мениджър за Европа в Nokian Tyres.

Всички, което е нужно да направи клиентът, е да регистрира гаранцията на интернет страницата на Nokian Tyres. Възможно е и да поиска от търговеца да направи това за вместо него. Ако гумата се повреди случайно Nokian Tyres ще я замени безплатно.

Гаранцията на гумите е достъпна за всеки клиент, който закупи пълен комплект или поне две гуми от един от определените модели. Всяка повредена гума може да бъде заменена само веднъж съгласно гаранцията. Подмяната ще бъде извършена с точно същия размер като първоначалната гума. Гаранцията не важи за подменените гуми и не покрива причинени умишлено инциденти, от неправомерна употреба или по време на използване за моторни спортове, както и гуми, използвани за аварийно-спасителни превозни средства. Не всички дилъри разполагат с тази гаранция, затова е необходимо клиентите да проверят наличността ѝ с търговеца предварително.

Някои клиенти избират новите си гуми въз основа на препоръките на опитни търговци. Други купуват онлайн или разчитат на интуицията си и понякога новите им гуми не отговарят изцяло на очакванията им.

„Това е причината да предлагаме двуседмично Обещание за удовлетвореност от Nokian Tyres. Благодарение на него клиентите ни могат лесно да променят решението си в рамките на две седмици и безплатно да заменят гумите си с друг, по-подходящ комплект. Това издига до ново ниво обслужването на клиента, осигурявайки не само комфорт и удовлетвореност, но също така често и допълнителна безопасност на пътя“, добави Дражик.

Гаранцията важи само за цели комплекти от четири гуми за определените модели, изброени на интернет страницата на Nokian Tyres

Гумите не трябва да имат прекомерно износване и гаранцията покрива единствено гумите в същия размер като първоначално закупените. Прекомерното износване се проверява от индикатора за безопасно шофиране (DSI) върху шарката на гумата, която трябва да съдържа видимо числото 8. Клиентът също така трябва да попълни формуляр за подмяна с дилъра от когото е закупил първоначалния комплект гуми.

Още от началото на съществуването си Nokian Tyres са си спечелили слава на иноватор, разработвайки цяла гама от революционни решения за подобрение на безопасността и издръжливостта. Това включва патентованата технология Aramid Sidewall на Nokian Tyres. Тя се използва предимно в гумите за SUV и ванове. Гаранцията на арамида също изисква регистрация на закупения модел гуми през интернет страницата на Nokian Tyres. Не се предлага отделно в някои европейски държави, тъй като е част от гаранцията на гумите за тези пазари.

Гаранциите на Nokian Tyres са предмет на специфични условия и ограничения, с цел да се предотврати злоупотреба с тях

Клиентите трябва да се запознаят с тях предварително, за да могат да се възползват от съответната гаранция без затруднение. Условията и ограниченията може да се различават в различните Европейски държави.

Списъкът с всички модели обхванати от индивидуалните гаранции на Nokian Tyres е наличен на интернет страницата на Nokian Tyres. Предоставен е и списък с търговците, които продават гумите.