Начало Moto News Номура е новият президент на HRC

Номура е новият президент на HRC

76
0

Honda Racing Corporation обяви, че има нов президент, който заема мястото на Тецуо Сузуки. Това е Йошишиге Номура.

След 5 години на кормилото на HRC, Сузуки поема предизвикателството да направи нов отдел и екип, с който да създаде впечатляващи мотоциклети за феновете на Honda по света. Сузуки коментира времето, прекарано в HRC и обяви своята смяна с Номура, който ще продължи да работи по същия начин:

По време на престоя ми в HRC винаги съм се ръководил от философията на HRC, че емоцията на моторните спортове е радостта от победата, радостта от постигането на целта и радостта от участието си. Аз съм сигурен, че моят заместник, г-н Йошишиге Номура ще продължи със същите тези ценности. 

Номура започва кариерата си в Honda R&D през 1985 г., като с занимава с дизайн на двигатели. Той работи по NR750, RC30 и RC45, а след това преминава в HRC през 1994 г. където 8 години е шеф на проектите на двигателите RVF и RVT, а също работи и по RC211V като технически мениджър. След отсъствие от 12 години, той се връща в HRC за да поеме работата от Сузуки:

За мен е чест да поема  ролята на Тецуо Сузуки, който имаше забележителен период с HRC. Резултатите през последните няколко години говорят за това и аз съм тук, за да подкрепя и насоча HRC да продължи с успешния и победоносен начин на мислене. Ще фокусирам усилията си в участието на HRC в оф-роуд надпреварите, световния шампионат по мотокрос и Moto3, като допълнение към пистовите надпревари, а също и активностите в Азия  новия  Asia Talent Cup. Миналата 2013 г. бе фантастична за Honda в MotoGP и ние отпразнувахме трета поредна титла при конструкторите, която е 62-а в нашата история. Аз съм горд да поема управлението на този прекрасен отбор. Новакът Марк Маркес имаше изключителен сезон, а за съжаление Дани Педроса получи контузия в Заксенринг и му бе много трудно до края на сезона. Сега  започнахме 2014 г. в страхотна форма с двоен подиум – Марк на върха, а Дани трети и с надявам това да е знак за бъдещи успехи. Този сезон ние празнуваме 20-годишнината от съвместната ни работа с основния ни спонсор Repsol. Този дълъг и впечатляващ период на партньорство се развива всяка година. Ние сме благодарни да имаме такъв прекрасен технически и търговски партньор. Заедно сме споделили много успехи и бих искал да благодаря на всички в Honda и HRC, на всички наши спонсори и технически партньори за тяхната ценна постоянна подкрепа. Ние ще работим усилено, за да запазим световната корона в MotoGP през 2014 г.