Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норберт Хауг: Не постигнахме максимума

Норберт Хауг: Не постигнахме максимума

32
0
Мерцедес,Михаел Шумахер,Нико Розберг

Отборът на Мерцедес отново не успя да покаже пълния си потенциал в квалификацията. Още едно трудно състезание в средата на колоната очаква Нико Розберг и Михаел Шумахер – те ще стартират от 9 и 13 позии утре. Тенденцията по-младият пилот на германския тим да постига по-добри резултати в квалификациите се запази и тук – Розберг успя да влезе в Q3, но мократа писта му попречи да постигне нещо повече от 9 място на решетката.

Отбелязахме добър прогрес с техническия пакет през уикенда досега, но девето място не е най-доброто, което можехме да постигнем. В края на втората част от квалификацията бях пети, но в последната обиколка в Q3 пистата беше доста мокра в завой 15 и не успях да подобря времето си в този сектор. С темпото, което има болида ни, се надяваме утре да наваксаме няколко позиции„, каза Нико.

Михаел Шумахер сподели, че не е разочарован от стартовата си позциия. Седемкратният световен шампион отдаде слабото си представяне на променливото време и на решението за по-консервативна стратегия в квалификацията. Според Шумахер, отборът е излязъл твърде рано, опасявайки се от дъжда, което се е оказало прекалено рано: „В последната ми обиколка гумите просто бяха унищожени и в завой шест имах силно недозавиване, което ми костваше време и възможността да вляза в топ 10″, сподели германецът.

Норберт Хауг изрази съжалението си, че отборът му не е успял да покаже пълния си потенциал с нововъведенията, които Мерцедес докара на Острова. „Нико постигна най-бързото си време в Q3 с карани гуми и беше значително по-бърз с новия комплект. Времената му в първи и втори сектор показваха, че щеше да се пребори за петото място, но трябваше да се откажем от обиколката, тъй като пистата бе твърде мокра в последния сектор. Михаел пропусна да влезе в топ 10 за по-малко от една десета. Днес не постигнахме максимума, но ще се борим за по-добър резултат в състезанието„, допълни Хауг.