Начало Избрани Норис: Атмосферата на Ред Бул Ринг винаги е била страхотна

Норис: Атмосферата на Ред Бул Ринг винаги е била страхотна

280
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Отборът на Макларън пристигна в Австрия за единадесетия кръг от сезон 2022 в F1. Той ще се проведе на пистата Ред Бул Ринг. Британският тим има общо 6 успеха на трасето край Шпилберг. Всички те са спечелени когато веригата се е казвала Йостеррайхринг или А1 Ринг. Последната победа на Макларън е през 2001 г. с Дейвид Култард.

Сега F1 прави завръщане на живописното трасе с невероятен планински пейзаж. Уикендът на Ред Бул Ринг ще включва и спринтова надпревара, която ще се проведе в съботния следобед.

Ред Бул Ринг е с пистата, на която се записва най-краткото време за обиколка в календара. Въпреки това феновете няма да останат разочаровани. По традиция,  Австрийската Гран при винаги е предлагала състезания, изпълнени с доста екшън. Добавянето на спринтова надпревара означава още по-голямо удоволствие за всички по трибуните и пред екраните.

Австрийското трасе е едно от най-успешните за Ландо Норис. Пилотът на Макларън има общо три подиума на Ред Бул Ринг, като два от тях са в F1. Именно тук младият британец записа първото си качване на почетната стълбичка в началото на сезон 2020.

„Наистина съм развълнуван да се върна в Шпилберг за Гран при на Австрия. Това ще бъде специален уикенд заради спринта. Също така е едно от любимите ми състезания в календара. Според мен че се очертава хубав уикенд за Макларън. Въпреки че не е задължително да се борим за подиуми, както през последните две години, определено има възможност за добри точки и забавни битки“, сподели Норис.

Беше страхотно да видя толкова много хора да носят нашите цветове през изминалия уикенд. Освен това съм развълнуван да видя всички наши привърженици в тълпата, които явно подкрепят Макларън. Атмосферата на Ред Бул Ринг винаги е била страхотна. Надявам да надградя доброто си представяне от Силвърстоун. Все още имаме много работа за вършене, но продължаваме напред и се борим до край.“

Съотборникът на Норис в Макларън Даниел Рикиардо има един подиум в Австрия, спечелен с екипа на Ред Бул през сезон 2017. Австралиецът преживя много трудно състезание на Силвърстоун и бе разочарован от темпото си.

„Гран при на Австрия винаги е забавно състезание. Ред Бул Ринг е страхотна писта, разположена на красиво място Надпреварите там винаги са били вълнуващи. Последните няколко спринтови състезания доказаха, че всичко е възможно, така че съм готов да се възползвам от всички възможности, които ми се предоставят, както и да създам няколко собствени“, заяви Рикиардо.

Въпреки подкрепата на феновете, резултатът от Гран при на Великобритания не беше такъв, какъвто исках да бъде. Трябваше доста да поработим преди този уикенд. Полагаме усилия, за да разберем защо ни липсваше скорост. Правим всичко възможно, за да стигнем по-нагоре в решетката през втората половина на сезона. Надявам се, че този уикенд ще направим някои подобрения и ще продължим напред.“

Преди няколко дни стана ясно, че екипът на Макларън спира развитието на своя болид MCL36. Причината за това е опасенията от превишаване на бюджетния таван.

Надявам се, че не само ние трябваше да дръпнем ръчната спирачка по отношение на по-нататъшното развитие, поради лимита на разходите, обясни Зайдл.

„Освен това съществуват и ограниченията, които се налагат в днешно време, най-вече свързани с намаленото време в аеродинамичния тунел. Наистина трябва да сте много внимателни как използвате времето си там.“

Въпреки че Макларън е спрял на програмата си за развитие, Зайдл е уверен, че отборът може да извлече повече производителност от своя MCL36.

Основното нещо в момента е да се опитаме да извлечем повече ефективност от пакета, с който разполагаме, каза той.

След това трябва да видим дали можем да направим малки промени, които да ни донесат малко повече скорост.“