Начало Избрани Норис се оплака от DRS влакчето на Спа: Бях заклещен зад автомобилите...

Норис се оплака от DRS влакчето на Спа: Бях заклещен зад автомобилите на Уилямс и Астън Мартин

1143
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис се оплака от DRS влакчето зад Алекс Албон по време на Гран при на Белгия. Пилотът на Макларън финишира на 12-то място след като бе заклещен в колоната от автомобили, водена от автомобил на Уилямс. Според Норис, засядането зад Албон и Строл му е попречило да се бори за позиции в топ 10.

Норис потегли от 17-та позиция след смяна на двигател в неговия автомобил. 22-годишният британец направи добър старт и се доближи до топ 10. След вторите спирания в бокса той се озова зад така нареченото DRS влакче, водено от Албон и Строл. Зад Норис се движеха Цунода, Жу и Рикиардо. В продължение на поне 15 тура Норис остана заклещен зад автомобилите на Уилямс и Астън Мартин. След края на състезанието в Белгия той призна, че не е бил изненадан от слабото темпо на Макларън.

„Знаех, че тази година състезанието ще бъде много по-лошо, отколкото в предишните няколко сезона, защото въздушната струя е много по-лошо“, сподели Норис.

„Бях заклещен зад автомобилите на Уилямс и Астън Мартин. Темпото на Астън-ът беше по-добро от нашето, докато автомобилът на Уилямс е толкова бърз на правите. Самият аз се намирах в DRS влакче и не можех да направя абсолютно нищо.“

Все пак Норис си тръгна с някои позитиви от уикенда на Спа, които са свързани с подобренията в Макларън MCL36. Британецът се надява актуализациите да помогнат на екипа от Уокинг да се бори с Алпин в Нидерландия. Французите отново вкараха два автомобила в точките. Благодарение на този резултат тимът от Енстън вече има актив от 115 пункта, докато преките им съперници от Уокинг са с 95.

„Промените, които направихме по автомобила за уикенда в Белгия бяха малко по-различни, така че все още има някои позитиви, които можем да извлечем от тях.“

„Опитахме всичко, но просто не бяхме достатъчно бързи. Ще продължим да работим усилено, ще продължим да натискаме и ще разгледаме всичко през следващите няколко дни. Искам отново да се борим с болидите на Алпин в предстоящия рейс уикенд на пистата Зандвоорт“, допълни Ландо Норис.

Съотборникът на Норис Даниел Рикиардо финишира на 15-та позиция и бе последният в DRS влакчето на Албон.

„Беше очевидно колко се борихме вчера. Не искам да бъда песимист, но когато започвах състезанието, знаех, че вероятно ще ни е трудно в първия и третия сектор със задното крило, което бяхме принудени да използваме от събота. Надявам се, че ще имам достатъчно скорост във втория сектор, за да се опитам да направя нещо. Просто не успяхме да направим изпреварвания заради ниската максимална скорост, с която разполагахме“, сподели Рикиардо.

„Знам, че не бях единственият, който имаше проблеми с изпреварванията. Изглеждаше, че някои автомобили са много по-бързи от други на правата и това беше всичко. На чиста писта със сигурност имахме малко повече скорост. Просто загубихме толкова много време, защото се заклещихме зад някои болиди и не можахме да направим нищо. Мисля, че имаше много възможности при смесената стартова решетка. Състезанието на Ландо Норис не изглеждаше много по-добро, така че може би просто не разполагахме с най-правилния пакет. Имаме по-малко от седмица, за да се върнем за Зандвоорт. Ще видим как ще се справим там. Надявам се уикендът в Нидерландия да е по-силен от този в Белгия“, добави пилотът на Макларън